Barion Pixel
2018. április 24.

Cserbenhagyás, újabb fekete furgon, gyújtogatók - olvasói kérdések

Az elmúlt napokban több olvasói kérdést is kaptunk balesetekkel és meg nem írt esetekkel kapcsolatban. Néhány választ itt is közzéteszünk.

Mi lett az  elgázolt idős férfival?

Olvasónk a március elején Szombathelyen, a Bartók körúton elgázolt és súlyos sérülést szenvedett idős férfi állapota után érdeklődött. Mint írta, őt is abban a kereszteződésben gázolták el  néhány éve és reméli, hogy hozzá hasonlóan a férfi is felépül. Sajnos nincs jó hírünk, fényképünk választ ad a kérdésre...

Az idős férfi a kórházban elhunyt

Gyújtogatások, lakástüzek

MG monogramú olvasónk a lakástüzekkel kapcsolatban érdeklődött. Rövid időn belül három olyan tűz is volt Vas megyében, ahol vagy szándékosság, vagy súlyos gondatlanság állhatott a háttérben.

A szombathelyi Barátság utcai lakástüzeket egy pszichés betegséggel küzdő férfi okozta. A végül teljesen kiégett lakásba nem költözhetett vissza. Utolsó információnk szerint a férfi Szombathely belvárosában, a Fő térhez közel lakik. Az elmúlt hónapokban nem történt tűz a környezetében.


A kőszegi esettel kapcsolatban  nincs újabb információnk.
 
 
A Bolyai utcai lakástüzekben egy idős férfi volt érintett. Úgy tudjuk ő nem szándékosan, hanem gondatlanságból okozott tüzet több alkalommal a lakásában. A férfi a februári eset után kórházba került és nem sokkal később elhunyt.
 
bolyai
 
Újabb szervlopó fekete furgonok bukkantak fel Vas megyében?
 
Csak nem akar kikopni a fekete/fehér furgonos riogatás, minden évben akad gyermek, vagy felnőtt "tréfamester",  aki bedobja és minden évben ezrek hiszik el, hogy újabb gyermekek szerveit lopták el ismeretlen, jellemzően orosz akcentussal beszélő fekete furgonos emberek.
 
Nos, a márciusi és április vasi fekete furgonos történetek illenek a sorba. Az egyik a vasi megyeszékhelyen, míg a másik egy vasi kisvárosban "történt" esettel riogat és közös tulajdonságuk, hogy szerencsére egyik sem valós.

Az utóbbival kapcsolatban ráadásul elterjedt, hogy biztosan igaz, mivel rendőrök is összehívták az iskolásokat és figyelmeztették őket a veszélyre. Mint sok más rémhírnek ennek is van némi valóságalapja. A rendőrökhöz is eljutó "újabb" fekete furgonos hír miatt azok adatgyűjtést végeztek, de információink szerint hasonló eredményre jutottak, mint tavaly és azelőtt és azelőtt és...
 
Viszont azzal, hogy a rendőrök fekete furgonról érdeklődtek akaratlanul is megerősítették egyesekben azt a tévhitet, hogy fekete furgonok járják a megyét és a bennük ülő gonoszok ártatlan gyermekeket szólítanak le, hogy aztán ellopják a szerveiket. Mindenesetre ha fekete furgonunk lenne nem mernénk megkérdezni még a pontos időt sem a járműből, nehogy posztumusz derüljön ki, hogy mégsem szervkereskedők voltunk. Korábbi furgonos cikkeink közül néhány példa: elkapott furgon Szombathelyen, komplett műtővel és nem látszott a fekete furgon a kamerák felvételein.
 
A Facebookon megjelent történetet bódult fiatalok tették közzé
 
Elgázolt és cserbenhagyott motoros az egyetem előtt?
 
Egy másik olvasónk kérdése: "Tisztelt Szerkesztőség! Kerestem, de sehol nem találtam hírt egy április 10-i cserbenhagyásról, ami Szombathelyen történt. Biztos forrásból tudom, hogy aznap este a szombathelyi tanárképző előtt egy BMW nagy sebességgel elütött egy motoros férfit, aki súlyosan megsérült, talán már meg is halt! A rendőrség titokban tartja az esetet, mert a BMW-t egy nagyon ismert szombathelyi ember, (a nevet töröltük, a szerk.) fiáról van szó. Örülnék, ha utánajárnának az esetnek, ha mernek!"
 
Nos, utánajártunk...
 
A volt szombathelyi tanárképző, ma Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ előtt valóban volt a jelzett napon egy motorbaleset, azonban a motorost nem BMW ütötte el, hanem az alkohol tehette instabillá, vagy csak egyszerűen elesett, de információink szerint a balesetnek nem volt részese más jármű és szemtanúi is voltak az esetnek. Akinek pedig  valótlanul a halálhírét keltik, az a babona szerint sokáig fog élni. Így legyen...
 

motor2

 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.