2017. március 17.

Már hivatalos: nem történt késes rablás Szombathely Fő terén március 14-én

Bebizonyosodott, amit már tegnap megírtunk: csak kitalálta a késes rablást K. Gabriella, aki a Facebookon osztotta meg a vérben forgó szemű rablóról és a tőle késsel elrabolt pénzről szóló sztoriját.

Több ezer emberhez jutott el a "hír": késsel támadt egy férfi a kerékpárját toló nőre Szombathely Fő terén, kést szegezett neki és a pénze átadására kényszerítette. A történetet maga K. Gabriella osztotta meg, aki hozzátette, nem tett feljelentést, mert nem látta jól a férfi arcát. A kétségeinkről a sztorival kapcsolatban tegnap már beszámoltunk és kaptunk is hideget-meleget, amiért kétségbe mertük vonni a fiatal nő állításait.

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén

Mi viszont a sajnálkozás helyett a rendőrséghez fordultunk és mint kiderült, rajtunk kívül más nem jelezte az állítólagos rablást. A rendőrség viszont utánajárt az ügynek, többek között megvizsgálták a kamerafelvételeket is. Nem okozott meglepetést a válaszuk:

-A Facebookon 2017. március 14-én megjelent „történettel” kapcsolatban a Szombathelyi Rendőrkapitánysághoz feljelentés és bejelentés nem érkezett. Tájékoztatom továbbá, hogy a közterületi térfigyelő kamerarendszer felvételein az adott napon a bejegyzésben említett cselekmény nem volt észlelhető - tájékoztatta lapunkat Leibinger Eszter rendőr hadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.

Érthető tehát, miért esett pánikba K. Gabriella, miután közöltük vele, hogy az általa említett súlyos bűncselekménnyel kapcsolatban megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot. Ezért is próbált hirtelen eltüntetni minden nyomot.

És hogy miért csinálta? Nem tudjuk. Talán egy kis figyelemre vágyott, lájkokra, arra, hogy szóljanak hozzá. Vagy a pénzzel nem tudott elszámolni, amit  "elrabolt" tőle a nem létező ismeretlen. Teljesen mindegy. Reméljük nem csak ő vonja le a megfelelő következtetést a kitalált rémtörténetek valósnak beállított megosztásával kapcsolatban.

Nem történt késes rablás Szombathely Fő terén március 14-én

Mi pedig húzunk egy újabb vonalat a felgöngyölített kamu híreket tartalmazó kitalált füzetünkbe. K. Gabriella helyet kap a mentőállomás mellett megerőszakolt meztelen kislány, a TESCO-ból szervkereskedők által elrabolt kisgyermek, a fekete furgonnal Budapestre hurcolt diáklány és társaik mellett. Közben azt is tudjuk, hogy vannak, akik viszik tovább a szálat és szövik tovább az összeesküvés-elméletüket. Mert valójában K. Gabriella a 25. áldozata a Fő téri késes rablónak*, csak a sajtó és a rendőrség próbálja eltitkolni az eseteket**, a kamerafelvételeket meg a Közterület Felügyelet manipulálja***, korábbi napok felvételeire cserélve a bűncselekményeket megörökítő videókat.

(Megjegyzések: * Nem.  ** Nem.   *** Nem. )

Nem történt késes rablás Szombathely Fő terén március 14-én

Bár a Közterület Felügyelet nagy felbontású, élő kameraképeit nem mutathatjuk meg, de ha már Fő tér, akkor nézzen bele az Isiscom élő kameraképeibe, amelyek a vasi megyeszékhely központjára nyújtanak betekintést.

Persze jó lenne, ha K. Gabriella bocsánatot kérne azoktól, akiket átvert, de tudjuk, hogy nem lehetünk ennyire telhetetlenek.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.