2018. január 24.

Tüzet rakott a társasházi lakásban és elment hazulról az elmebeteg férfi Szombathelyen

Az elmúlt hónapokban már négyszer vonultak a tűzoltók a Barátság utcai lakáshoz, ami ötödszörre teljesen kiégett. Egy kisgyermekes család nem töltheti a lakásában az éjszakát az alattuk lakó tette miatt. A lépcsőházban paprikás hangulat alakult ki.

Frissítés

A házban lakók nem kerteltek, elmondták a véleményüket az esettel és a férfivel kapcsolatban.

 

 Korábban írtuk


Már több alkalommal is figyelmeztettünk arra, hogy a 30 év körüli N.I.-vel kapcsolatban addig kellene lépnie a hatóságoknak, amíg nem történik komoly baj. Cikkünk után több újság és televízió is foglalkozott a helyzettel, azonban érdemi előrelépés nem történt. N.I. elméje beteg, ezért nem képes felmérni tettei következményeit. Elmebetegsége és az előzmények ellenére továbbra is lakhatott a társasházban, miközben a lakók több bejelentést és feljelentést tettek, miközben folyamatosan azon aggódtak, nehogy valami őrültséget csináljon a férfi.

DSC_8088

Erre január 24-én került sor. A lépcsőházban valaki füstöt érzett, ezért bekopogott abba a lakásba, ahová már többször jönniük kellett a tűzoltóknak: N.I. kinyitotta az ajtót, de azt mondta, nincs nála tűz. Ezt mondta a közös képviselőnek is, akit nem engedett be a lakásba. Nem sokkal később távozott otthonról, percekkel később pedig már lángolt a szobája.

DSC_8084

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és gyorsan megfékezték a lángokat, de a szoba és az erkély teljesen kiégett, a lakás többi részét pedig korom borítja.

 

N.I. tartózkodási helye egyelőre ismeretlen. (Hamarosan megjelenő) videónkban bővebb információk is elhangzanak az esettel és az előzményekkel kapcsolatban.

A katasztrófavédelem közleménye:

Tűz ütött ki egy ötszintes társasház egyik második emeleti lakásában szerda délután a szombathelyi Barátság utcában.

DSC_8099

A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a tűzzel érintett lépcsőház átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

A tűzesetről olvasóinktól is kaptunk fotókat:

A Barátság utca tűz a szombathelyi Thököly útról

Olvasói fotó a helyszínről

Olvasói fotó

Lakástűz Szombathelyen a Barátság utcában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.