Barion Pixel
2018. február 13.

Két gyanús társasházi tűz két héten belül Vas megyében

Két lakás teljesen kiégett Szombathelyen és Kőszegen és az eddigi információink szerint mindkettőt felgyújtották.

A szombathelyi Barátság utca egyik társasházának lakójával korábban többször foglalkoztunk, illetve arra is figyelmeztettünk, hogy nagyobb baj is történhet, ha hagyják továbbra is garázdálkodni a megbomlott elméjű férfit. Erre január 24-én került sor, amikor információink szerint sokadik alkalommal rakott tüzet a második emeleti lakásban, majd elhagyta az épületet. A tűz teljesen elemésztette a szobát és az egész lakás lakhatatlanná vált Az esetről részletesen beszámoltunk, megszólaltatva az elkeseredett lakókat is, akik többször tettek bejelentést és feljelentést a veszélyesnek gondolt lakótárs miatt, de érdemi előrelépés nem történt az ügyben.

Kerestük a rendőrséget, hogy vajon előkerült-e a férfi és mi van vele jelenleg, de kérdésünkre csak szűkszavú válasz érkezett, miszerint eljárás van folyamatban, ezért bővebb tájékoztatást nem kaphatunk.

DSC_8099

Ugyanez a válasz vonatkozik a  kőszegi, február 7-én hajnalban kiégett lakás tulajdonosára is, de ebben az esetben legalább azt sikerült megerősíttetni, hogy rendőrségi nyomozás zajlik az ügyben, márpedig egy zárlatos telefontöltő, vagy tűzhelyen felejtett húsleves miatt ritkán szállják meg bűnügyi helyszínelők a lakást. (Ahogy nem jelentek meg a rendőrök február 11-én, vasárnap hajnalban a  szombathelyi Faludi Ferenc utcában sem, ahol sérültje is volt a konyhában keletkezett tűznek.)

A kőszegi esetnél a hozzánk eljutott információk szerint a harmadik emeleten lakó férfi haragban volt több szomszédjával és valószínűleg erős felindultságában követett el valamit, aminek következtében teljesen kiégett a lakás, az idős férfi haragosainak pedig hajnalban el kellett hagyniuk az épületet. A tűz eloltása után rendőrök érkeztek és több órán keresztül rögzítettek nyomokat a kiégett lakásban.

DSC_9637

Az talán nem mellékes, hogy mi lesz azokkal, akik egy lakóközösségben gyújtják fel otthonukat, veszélyeztetve ezzel mások életét, lakását, értékeit. Ezért is próbáljuk majd nyomon követni a szombathelyi gyújtogató sorsát is, akit jó eséllyel büntethetőséget kizáró ok (elmebetegség) miatt felmentenek. De vajon hova költözik ezután? A jelenlegi, kiégett lakásába már csak a (joggal) dühös lakók miatt sem célszerű visszatérnie, azt pedig nehezen tudjuk elképzelni, hogy bármely társasházban repesnének az örömtől egy ilyen előélettel rendelkező új szomszéd miatt. Márpedig valahol laknia kell és az csak a probléma elkendőzése, ha az ország másik felén, pl. egy miskolci tízemeletesben kezd új életet. Mert a gyufa mindig ott lesz a keze ügyében, csak az "elborulás" időpontja és mértéke kérdéses...

Kiégett egy lakás Kőszegen - a rendőrség is vizsgálja az esetet



Lakástűz Szombathelyen a Barátság utcában




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.