Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; 112Press 2018. február 16.

Újabb tűz volt egy Bolyai utcai lakásban Szombathelyen

Csütörtökön késő este egy szombathelyi társasházhoz riasztották a tűzoltókat. A lakás, amiben tűz keletkezett már nem volt ismeretlen a lánglovagok előtt, január elején is jártak itt.

Lakástűz a Bolyai utcában

Szombathelyen egy négyemeletes társasház földszinti lakásában keletkezett tűz, ahol a gázkonvektor közelében elhelyezett ruhaneműk égtek. A tűzoltóknak már korábban is kellett vonulniuk ugyanehhez a lakáshoz, hasonló riasztás miatt.

Lakástűz a Bolyai utcában
Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Amire a tűzoltók kiértek a Bolyai János utcai tűzhöz addigra a lakó az izzást megszüntette. Az egység átvizsgálta, majd átszellőztette az ingatlant és a lépcsőházat.

A mentők a lakásban tartózkodó személyt kivizsgálásra kórházba szállították.

 

A napokban foglalkoztunk két gyanús társasházi tűzzel, azokat feltehetőleg szándékos gyújtogatás okozta, ebben az esetben viszont nem szándékosság, hanem gondatlanság feltételezhető. A végeredmény szempontjából azonban mindkettő ugyanazt eredményezi: a lakóközösség tagjai nem érezhetik magukat biztonságban, hiszen nem tudhatják, mikor szabadul el a vörös kakas.

A három napja írt cikkünkben még nem tudtuk, hogy hova került a lakását többször felgyújtó harmincéves férfi. Időközben kiderült, hogy nem zárt intézményben kezelik, hanem Szombathely belvárosában, a Fő térhez közel lakik egy többemeletes társasházban...

 

A korábbi Bolyai utcai tűzesetnél készült képgalériánk:

Ágynemű és matrac égett egy társasházi lakásban




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.