Barion Pixel
2018. május 25.

A kórházban meghalt az utcán újraélesztett férfi Szombathelyen

Sokáig küzdöttek a mentők a Petőfi Sándor utcában a férfi életéért.

2018.05.25.Szombathely
 
Pénteken délelőtt lett rosszul egy középkorú férfi Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában. Mivel a férfinek nem volt pulzusa, így megkezdték az újraélesztését.
 
A mentők perceken belül a helyszínen voltak és speciális eszközzel folytatták a mellkaskompressziót, a rendőrség pedig lezárta az érintett járdaszakaszt.
 
A szakemberek hosszan küzdöttek a férfi életéért. Végül gyenge életjelekkel szállították kórházba, ahol nem sokkal később meghalt.
 
 
Nincs idő a tétovázásra
 
Hasonló esetekben a lehető legrövidebb időn belül meg kell kezdeni az újraélesztést és ehhez a 112-es segélyhívó telefonon is kap segítséget az, aki hajlandó nekiállni a műveletnek. Szerencsére egyre kevesebben vannak azok, akik babonából nem mernek hozzáérni egy klinikai halál állapotában lévő emberhez, vagy akik attól tartanak, hogy "elrontanak" valamit.
 
A laikusok által megkezdett újraélesztés esélyt jelent annak, akinek megállt a szíve, hiszen a mentők nem tudnak odaérni mindenhová 5 percen belül.
 
Szentendre, Siófok, Hajdúszoboszló, Nagykőrös, Tata. Mi a közös ezekben a városokban? Magyarországon évente körülbelül annyi ember hal meg hirtelen szívhalál következtében, mint ahányan ezekben a városokban laknak., azaz kb. 25 ezer ember.
 
2018.05.25.Szombathely

Vas megyében többször összefutottunk már olyanokkal, akiket korábban a klinikai halál állapotában láttunk, de időben elkezdődött az újraélesztésük és a családjuk, barátaik élve "kapták vissza" őket. Legutóbb egy nagypapát láttunk, aki az unokájával sétált a Derkovits városrészen. Ha 2014-ben nem sikerül újraéleszteni a nagypapát, akkor az unokája már csak a sírjához tudott volna kimenni és semmilyen személyes élménye nem lett volna a nagyapjával kapcsolatban. Nos, többek között ezt az esélyt kapja meg az, akin próbálnak időben segíteni, amikor bajba kerül...


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.