Barion Pixel
Szerző: TM 2017. szeptember 07.

Rendőrök élesztették újra a volán mögött rosszul lett nőt Horvátzsidányban

Áthajtott egy árkon, kidöntött egy tuját és házfalnak koccanva állt meg egy Fiat Horvátzsidány belterületén. A kisebb balesethez pár másodperc múlva odaért egy rendőrautó. A járőrpár odament a sofőrhöz, hogy segítsen neki kiszállni, de a 30 év körüli nőt meglátva azonnal tudták, hogy komoly baj van.

DSC_6707

A járőrnő és körzeti megbízott járőrtársa kiemelték az autóból a görcsösen rángatózó sofőrt, aki ekkor már eszméletlen volt. Azonnal értesítették a mentőket, de közben a nő rángásai megszűntek. Ez azonban ebben az esetben semmi jót nem jelentett.
 

 

 

-Láttam, hogy a szemből érkező autó áttér a sávomba és letér az útról. A rendőrök szinte rögtön azután ott voltak. Én is odamentem, hogy tudok-e segíteni. Nem sokkal később kivették a kocsiból a sofőrt és lefektették. A rendőrnő megnézte a pulzusát és kiderült, hogy megállt a szíve. Azonnal elkezdte az újraélesztést. Nagyon ijesztő volt az egész. A mentők hamar kiértek és legalább egy órán keresztül itt voltak - mondta el egy szemtanú.

DSC_6721

A sofőrt sikerült újraéleszteni és stabilizálták az állapotát is, a mentők a szombathelyi kórházba robogtak vele. A baleset már nem nagy sebességnél történt, az autót vezető nő valószínűleg még az árokba hajtás előtt  elveszthette az eszméletét a Kőszeg felé tartó autóban.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség közleménye

 

Életet mentettek a Kőszegi Rendőrkapitányság munkatársai.

Sipos Noémi rendőr őrmester, a Kőszegi Rendőrkapitányság járőre és a horvátzsidányi körzeti megbízott Sztanik Krisztián rendőr főtörzszászlós  szolgálata ellátása során Csepreg felől Kőszeg irányába közlekedett 2017. szeptember 7-én 15 óra 28 perc körül. Horvátzsidányra érve észlelték, hogy egy, korábban előttük elhaladó személygépkocsi az egyik lakóház oldalának ütközött. Munkatársaink odasiettek a balesetet szenvedett járművezetőhöz, akit eszméletlen állapotban találtak. Mivel pulzusa nem volt tapintható, kiemelték a járműből és haladéktalanul megkezdték a nő újraélesztését. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínre érkezésüket követően stabilizálták a beteg állapotát és kórházba szállították.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2014-ben csatlakozott a „Szombathely a Segítés Városa” elnevezésű programhoz, amelynek keretében háromszázhatvanhat, közterületi szolgálatot ellátó munkatársunk sajátíthatta el az újraélesztés technikáját. Az élet már több ízben igazolta a képzés hasznosságát és kollégáink a megszerzett ismeretek birtokában több emberi élet megmentésében működtek közre.

 

 

Újraélesztették a volán mögött rosszul lett nőt Horvátzsidányban




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.