Barion Pixel
Szerző: Fotó: Tóth László /OMSZ / 112Press 2017. április 17.

Sikeresen újraélesztették a Fő téren összeeső férfit

A 60 év körüli férfi szombaton esett össze, leállt a légzése és a keringése. Az újraélesztését járókelők kezdték meg és a mentők fejezték be. Mire a mentőautóba került, már azt is értette, amit neki mondtak. Ennyit számít az időben megkezdett újraélesztés: gyász helyett újjászületésnapot ünnepelhet most egy család április 15-én.

Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, hogy a járókelők és a kiérkező mentők sikeresen élesztettek újra egy 60 év körüli férfit április 15-én 18 óra körül Szombathely Fő terén. A férfi hirtelen esett össze, a vérkeringése és légzése leállt. Az életét csak az azonnali beavatkozással lehetett megmenteni.

Sikeresen újraélesztették a középkorú férfit Szombathelyen - Fotó: Tóth László
Fotó: Tóth László

A húsvéti (az ünnep üzenete a feltámadás, a halál felett aratott győzelem) történet különlegességét az is erősíti, hogy éppen ezen a téren zajlik évről évre a lakosság csoportos újraélesztés-oktatása és a fiatalok újraélesztési rekordkísérlete is. Szombathelyen már több mint 30 ezer ember tanulta meg az életmentés fogásait. A program hasznosságát a mostani eset is bizonyítja, hiszen a sikeresen újraélesztett férfit a mentők stabil, már kontaktusképes állapotban szállíthatták kórházba.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.