Barion Pixel
2017. május 22.

Videó: Sikeres újraélesztést végrehajtókkal beszélgettünk

Az elmúlt hetekben legalább hat olyan sikeres újraélesztés történt Vas megyében, ahol a rosszullétet észlelők azonnal megkezdték az újraélesztést, vagy szóltak olyannak, aki neki mert állni az újraélesztésnek. Videónkban többen is megszólalnak és elmondják, ők hogyan élték meg, hogy segítségükkel valaki folytathatta az életét...

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartottak ma sajtótájékoztatót, ahol Szombathely polgármestere és a Vas megyei katasztrófavédelmi igazgató két esetet emelt ki az elmúlt két hónapból. Mind a kettőről beszámoltunk már, az egyik esetben Sárváron állt meg a szíve egy idős férfinak, a másik esetben pedig a szombathelyi tűzoltóbálon kellett újraéleszteni egy zalaegerszegi nyugdíjas tűzoltót.


A videóban megszólal Némethné Kiss Ildikó (humángenetikai szakasszisztens, Markusovszky kórház), Németh István (létesítményi tűzoltó, BPW-Hungária) és Göncz Szabolcs (tűzoltóparancsnok, Szombathely), akik a bálon segítettek a nyugdíjas zalaegerszegi tűzoltó újraélesztésében, illetve Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos tűzoltó testvérpár, akik Sárváron siettek egy bajba jutott idős ember megsegítésére, sikerrel. A sort Köcse Tamás vezető mentőtiszt zárja, aki összefoglalja, miért nagy dolog, amit az újraélesztők tesznek.

A mentők egyre gyakrabban találkoznak olyanokkal, akik mernek cselekdni, ha baj van

A BPW-Hungária Kft. közleménye

A létesítményi tűzoltóság 1992. óta létezik a BPW-Hungária Kft.-nél, 22 fővel, akik a napi munka mellett vállalják, hogy vészhelyzet esetén rendelkezésre állnak -akár a munkahelyen, vagy  azon kívül-, és ha kell, életet mentenek. Ez történt a tűzoltóbálon is, ahol Németh István kollégánk és felesége újraélesztette az egyik vendéget.

DSC_1583

Németh István Zsolt 2001. óta dolgozik raktárosként vállalatunknál, 13 éve tagja a létesítményi tűzoltóságnak. Nagyon büszkék vagyunk munkatársunkra a rendkívüli helytállásért.


 

És így emlékezik a Sárváron újraélesztett férfi...

Sikeres újraélesztést végrehajtókat köszöntöttek Szombathelyen



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.