Barion Pixel
Szerző: VMSZ 2015. augusztus 03.

A Balatonban lebegő szlovák nőt élesztettek újra Zamárdiban

Egy 30 év körüli szlovák nőt hoztak ki a fürdőzők a Balatonból és kezdték meg a laikus újraélesztést Zamárdiban 13 óra körül. A Zamárdi Vízimentő Egyesület ügyeletes orvosa vette át az újraélesztést. Közben Tihanyból riasztotta az OMSZ a Rupert Sürgősségi mentőhajót.

Mire a Rupert a helyszínre ért, addigra a nő keringése helyreállt, vérnyomása normális értéket mutatott és volt légzése - mondta Pápai György ügyeletes mentőorvos. Hozzátette, hogy a nő vízben lebegő testét fürdőzők találták meg, s ők vitték ki a partra, majd ők kezdték meg az újraélesztését. Közben értesítették a zamárdi vízimentők az ügyeletes orvosát, aki átvette az újraélesztést. Pápai György pontosan nem tudta megmondani, hogy a nő mennyit lehetett a vízben. A nő férje mondta az ügyeletes orvosnak, hogy szerinte kb 10 perccel a megtalálása előtt ment a vízbe, így valószínű, hogy csak pár percet lehetett víz alatt.

A reanimációt követően Rupert sürgősségi mentőhajón szolgáló mentőtiszt és mentő ápoló segítségével a nőt a szállításhoz szükséges műszerekkel ellátták, szállítható állapotba hozták.  Közben a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat legközelebbi mentőautója, melynek személyzetét és felszereltségét a vízimentők segítették ki.

A mentőautó a mentőhajó felszerelésével, valamint a Ruperten szolgáló mentőtiszt és mentőápolóval kiegészülve a nőt kórházba szállította.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.