Barion Pixel
2017. május 20.

Újraélesztették a tűzoltóbál vendégét - Ez nem gyakorlat volt!

Vacsora után lett rosszul egy vendég a szombathelyi tűzoltóbálon május 6-án. A nyugdíjas, volt hivatásos tűzoltó infarktust kapott és megállt a szíve.

Többen a rosszul lett férfi segítségére siettek és tárcsázták a mentőket. A férfit lefektették, biztonságba helyezték. Amikor a férfi pulzusa leállt, egy női vendég - akinek a közeli családtagjai között több mentődolgozó is van -szívmasszázsba kezdett. A hölgyet Göncz Szabolcs, a Szombathelyi Tűzoltóság parancsnoka váltotta le.

Mentőorvosi kocsi

A mentők gyorsan kiérkeztek és átvették az újraélesztést, rekord gyorsasággal látták el a beteget. Feladatokat osztottak a segédkező tűzoltóknak: hozzanak jeget, valaki tartsa az infúziót…. A férfi állapotát a mentők a helyszínen stabilizálták, majd kórházba szállították. Úgy tudjuk másnap már jól volt és viccelődött, hogy jövőre ő fizeti az első kört a bálban.

A tűzoltók gyors reagálásának, a megkezdett újraélesztésnek hála a férfi nem szenvedett idegrendszeri károsodást, mert fenntartották a keringését.

A bált szervező tűzoltók a tombolán befolyt összeget felajánlották a családnak, hogy támogassák a nyugdíjas tűzoltó felépülését.

Címlapképünk illusztráció.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.