Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. december 18.

Kamu segítségkérés miatt értesítették sokan a pilisi rendőröket - 15 éves lány szórakozott a Facebookon

Fogvatartásáról posztolt a Facebookon és azonnali rendőri segítséget kért egy 15 éves lány Pilisről. A jelek szerint azonban csak unatkozott és jó heccnek tűnt ilyesmivel poénkodni.

Az alábbi szövegű üzenetet tette közzé egy Nikii nevű lány: " Kerem ha valaki olvassa ezta ki irast kerem segitsen mert bajba vagyok 15 evesen elszoktem de megbantam most meg nem tudok elmenni nem engedik higy felhivjam anyukamat segitsenek pilisen tartanak szollodulo***7 alat kuldjek a rendoroket siesenek ketem"

Nem valós segítségkérés miatt értesítették sokan a pilisi rendőröket

A Facebook-bejegyzést olvasónk juttatta el hozzánk. Mivel töbször tapasztaltuk, hogy sokan nem akarnak, vagy mernek a hatósághoz fordulni és nem tudtuk, hogy történt-e már bármilyen lépés a segítségkéréssel kapcsolatban, ezért tárcsáztuk a segélyhívót, ahol adategyeztetés után kapcsoltak az illetékes rendőrkapitányságra.
 
Ott megtudtuk, hogy sok bejelentés érkezett az ügyben. A rendőrök kiszálltak a megadott helyrajzi számú, egyébként lakatlan területre és nem találtak fogva tartott lányt. Információnk szerint felkutatták a bejegyzést közzé tevő fiatalt. Azt nem tudjuk, hogy indul-e eljárás a fiatalkorú ellen, de ezek a megtévesztő bejegyzések nagyon károsak azokra nézve, akik valóban bajban vannak.
 
A farkast kiáltó pásztorfiú meséjét sokan ismeri. Ezt a legjobban talán a fekete furgonos gyerekrablók történetére tudnánk átültetni a jelenkorban. Az országban több helyen elterjedt már a bevásárlóközpontokból elcsalt és fekete furgonnal elrabolt gyerekek sztorija, akit külföldiek rabolnak el és a jármű raktere műtőnek van berendezve, hogy a szerveket azonnal ki tudják műteni. Ez a történet szinte minden évben előkerül különböző hazai településekre adaptálva, illetve mi is több hasonló pletykáról számoltunk már be az elmúlt években. Ezek mind kitalációk voltak, többet a rendőrség is vizsgált.
 
Hazugság volt a fekete furgonos támadás
Ha ma tenne ki egy fiatal lány egy bejegyzést, hogy fekete furgonnal elrabolták, akkor sokan csak legyintenének rá, hiszen 99,9 százalék, hogy kitalált meséről van szó, a tini ezzel leplezi, hogy elkésett, hogy elszórta a pénzt, vagy hogy lefeküdt a barátjával és fél a szülők haragjától.
 
De mindig ott a kérdőjel, mi van, ha mégis igaz? Ha a hatóságokhoz eljut egy ilyen jelzés, akkor meg kell vizsgálniuk annak a valóságtartalmát, hiszen nagyon komoly bűncselekményről van szó, ha igaz... És talán emiatt is szankcionálni kellene a tréfamestereket, akik ilyesmivel viccelnek, hiszen nem csak a hatóságot foglalják le, nem csak általános félelmet keltenek a szülőkben, hanem csökkentik azoknak az esélyét a gyors szabadulásra, akik valóban bajban vannak.
 
Vonatkozó cikkeinknél több magyar "fekete furgonos" esetet is megtalálnak olvasóink.
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.