Barion Pixel
Szerző: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. január 09.

Csak kitalálta a váci iskolás lány, hogy egy férfi akarta elcsalni az iskolától

Bevallotta a kislány, hogy kitalálta, hogy el akarták csalni. A rendőrségi vizsgálat is ezt erősítette meg.

Egy, az interneten és az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon 2020. január 6-a óta terjedő hír szerint aznap késő délután egy 12 éves kislányt próbált ismeretlen férfi elcsalni egy váci általános iskola elől.

A gyermek édesanyjának bejelentését követően a rendőrök több órára visszamenőleg átnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, valamint további adatokat, információkat gyűjtöttek, minden lehetséges tanút igyekeztek felkutatni és kikérdezni.

2020. január 8-ára kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A kislány bevallotta, hogy az általa korábban leírt férfi nem létezik, azt kitalálta, ahogyan a történetet is. Senki nem szólította le és akarta elcsalni, a fantáziájának szüleményével csak édesanyja nagyobb odafigyelését, több törődését akarta kivívni, nem hitte, hogy kiderül hazugsága.

Jól reagált az anya

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az édesanya jól reagált a lánya által elmondottakra. Amikor a gyerek tartotta magát a meséhez bejelentette az esetet a rendőrségen. Bár kiderült, hogy csak meséről van szó, de ha valóban megtörtént eset lett volna, akkor így a legnagyobb az esélye annak, hogy elfogják az elkövetőt, mielőtt mással is próbálkozik.

Vonatkozó eseteink között (lásd a cikk végén) több olyan álhír található, amit azért talált ki valaki, hogy valamiről elterelje a figyelmet. Ezek nagy része valós eseményként terjedt az Interneten, rémületbe ejtve sok szülőt, aztán később kiderült róluk, hogy csak a fantázia szüleményei.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.