Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 16.

Bombával fenyegetőzött a rendőrgyilkos négy nappal a késelés előtt a szolnoki helikopterbázisnál

Január 8-án, vasárnap őrizetbe vették, kedden kiengedték, csütörtökön pedig halálosan megsebesített egy 29 éves rendőrt a büntetett előéletű Sz. Szilárd.

A 112Press eddig meg nem erősített információja alapján január 8-án szolnoki rendőrök vették őrizetbe azt a férfit, aki négy nappal később őrjöngés közben késsel halálosan megsebesítette a vele szemben intézkedő 29 éves Baumann Péter rendőr főtőrzsőrmestert  és két másik rendőrt is megsebesített.

Úgy tudjuk, hogy a férfi január 7-én éjszaka érkezett a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterbázis közelébe, mad 8-án hajnalban "az őrület jeleit mutatva" őrjöngeni kezdett és megpróbált bemászni a védett területre. A férfi azt állította, hogy bombát helyezett el az autójában. A bázis őrei és a kiérkező rendőrök fékezték meg az őrjöngőt, akit ezután őrizetbe vettek.

A szolgálatteljesítés közben halálra késelt Baumann Péter rendőr főtőrzsőrmeter emlékére kerültek gyászszalagok a vasi rendőrautókra is

Információnk szerint kedden, január 10-én engedték ki. Robbanószerkezetet nem találtak a férfihez köthető helyeken.

A zavart férfi  2023. január 12-én éjszaka a vele szembeni intézkedés közben késsel sebezte halálra Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Budapest XI. kerületében, miután betört egy mozgásában korlátozott, amputált lábú asszony lakásába, hogy "megvédje őt".

Január 15-én a bíróság elrendelte Sz. Szilárd letartóztatását. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Sokan alábecsülik a késes támadókat

Tapasztalatunk alapján a késes támadásokat nagyon sokan könnyen kivédhetőnek tartják, ez azonban nem így van. Ráadásul egy "elborult agyú", vagy kábítószertől tudatmódosult támadót lőfegyverrel sem egyszerű megállítani.  Korábban ezt videón is megmutattuk. (Vigyázat, megrázó tartalom!)

Három lövés állította meg a Szombathelyen ámokfutó férfit

2013. júniusában egy férfi kezdett ámokfutásba a Markusovszky kórház 11-es Huszár úton lévő pszichiátriai tömbje előtt. A férfi először megpróbálta gázolajjal felgyújtani azt az épületet, ahol fekvő betegek voltak, majd egy fegyvernek látszó tárggyal rálőtt a kiérkező rendőrökre.

Az egyik rendőr viszonozta a tüzet, az őrjöngő a harmadik találat után esett össze. Bár a rendőröket néhányan támadták amiatt, mert a férfi "csak" gáz-riasztópisztollyal lőtt a járőrökre, de ahogyan azt akkor is megírtuk, 20-30 méteres távolságból nincs idő és lehetőség ellenőrizni azt, hogy valaki csak  tréfából lő a rendőrökre, vagy komolyan is gondolja azt.

A szombathelyi kórházban ámokfutó férfit három célzott lövés állította meg Fotó: Tánczos Mihály

Az ámokfutó túlélte, felépült és információnk szerint a kényszergyógykezelésének tavalyi befejezése óta Szombathelyen lakik. Egy közelében lakó megkereste szerkesztőségünket azzal, hogy a férfi mentálisan továbbra sem stabil. Rendszeresen Jézus Krisztust, Istent, angyalokat és a poklot emlegeti, zavaros kijelentéseket tesz. Jelenleg az édesanyjával él.

Helyszíni szemle a szombathelyi ámokfutás után, 2013-ban Fotó: Tánczos Mihály

Korábban volt arra példa, hogy mentálisan sérült ember közösségre veszélyes voltára hívtuk fel a figyelmet. Ilyen volt például a szombathelyi Barátság utcában lakó férfi is, akiről egy kisebb tűzeset után élő adásban elmondtuk, hogy nem az első tüzet okozta a lakásában, a vele egy lépcsőházban lakók félnek attól, hogy nagyobb baj is történhet és azt is, hogy jó lenne addig lépni, amíg ez be nem következik.

Néhány hónap múlva a férfi lakása teljesen kiégett. A belvárosba költöztetett férfi később garázdaság miatt került ismét a rendőrség látóterébe. Információnk szerint jelenleg a börtönbüntetését tölti.

Nemrégiben pedig egy éjszaka zsákot húzó férfiról számoltunk be, aki azzal tréfálkozott, hogy akár hulla is lehetne a zsákjában, mert azokért jól fizetnek.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.