Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Fotó: Olvasó 2023. január 08.

A sofőrpokróc mindent eltakar? - Különös alak áriázott a ködben, Szombathelyen

Sűrű ködben, éjszaka, egy útkereszteződés közepén zsákot húzó, rúddal hadonászó és furcsán gajdoló alak miatt szólt olvasónk, aki attól félt, hogy valaki elüti a férfit, mivel az illető nem volt hajlandó lemenni az úttestről, de a megjelenése is kicsit horrorfilmbe illő volt.

Időnként különösnek tűnő jelzéseket kapunk olvasóinktól. Így volt ez szombaton éjszaka is. A szombathelyi Bartók Béla körút és a Rohonci út kereszteződésében csoszogott egy fura alak a ködben. Zsákot húzott maga után, egy rudat lóbált és vagy az út közepén énekelt, vagy fémes csikorgással kísérve kisétált az út szélére és ott parkoló autókba nézegetett, még az úttesten állva.

A férfi a kereszteződésben Fotó: Olvasó
Olvasónk ezzel kapcsolatban kért tanácsot, mivel félt, hogy a férfit valaki elüti. Ami sem a férfinak nem jó, sem annak a sofőrnek, akinek egy ilyen eset után magyarázkodnia kell, a vizsgálat végéig bevonják a vezetői engedélyét és azzal a tudattal kell tovább élnie, hogy elgázolt valakit.
 
Mivel néhány utcányira voltunk a megjelölt helyszíntől, ezért elindultunk a kereszteződéshez, de olvasónk hívása után azonnal tárcsáztuk a 112-t. A hívásfogadó nem lepődött meg, rögzítette a részleteket, majd jelezte, hogy továbbította a bejelentést az illetékes kapitányságra.
 
A Rohonci út és Bartók körút kereszteződésében már senkit sem találtunk, de olvasónk írta, hogy a férfi bement a Haladás Sportkomplexum parkolójába. Ott már ráakadtunk, amint a zsákját a földön húzva énekelt.
A férfi két napja bolyong Szombathelyen - Zámbó Jimmy sírját keresi
 
-Úgy fááááj, a búcsúzás! Jó reggelt!  - köszönt ránk, majd elmondta, hogy Bécsben lakik és éppen Zámbó Jimmy sírjához tart, azért keresi a vonatot, de a meccset még megnézi. -Hulla nincs a zsákomban, de akár lehetne, mert azért is jól fizetnek. Sárbogárdon vettem az autómat, rá van írva, hogy "TEMETKEZÉS". Maga egyébként biztonsági őr? Nem? Újságíró? Akkor írja meg, hogy a házunk előtt áll-e még a nyárfa?
 
Elköszöntünk a férfitől és visszamentünk az utcára, ahol két irányból két járőrautó érkezett. A bejelentésben szereplő zsákos embert keresték.
 
Addigra már a különös figura egy nyitott ajtajú személyautó mellett állt a parkolóban. Az autóban egy meglepődött fiatal pár ült. Valószínűleg romantikázni tértek be a parkolóba, de az édeskettes helyett egy zsákos, botos ember énekelt nekik, a "Csipkés kombiné" dallamára. Ha valakinek nincs meg a dallam, akkor segítünk:
 
-Ne félj kislány, nem lesz baj, sofőrpokróc betakar, a sofőrpokróc mindent eltakar! Nem baj, hogy ha hat gyerek, sofőrpokróc mindent eltakar! C4-es, ez ugye? - érdeklődött rendhagyó módon az autó típusáról. A két rendőrautó ekkor állt meg a jármű mögött.
 
-Jó estét! Mit csinál, János? - kérdezte az egyik járőr és a kérdésből kiérződik, hogy nem először találkoztak. - Mi az a bot magánál? Vigyázzon, nehogy nekiüsse az autónak!
-Ja, ez semmi. Önvédelemre kell - válaszolt a férfi, majd megadóan átadta a rendőrnek a legallyazott fenyőtörzset. A járőr feltette azt a sövény tetejére.
-Kivisznek a vasútállomásra? El kell érnem a vonatomat. Adok egy ezrest! - fordult János a fiatal párhoz és már be is ült volna a hátsó ülésre.
-Nem viszik ki - válaszolt a sofőr helyett a rendőr, aki jobban láthatta, milyen szennyeződések vannak az illető ruházatán. - Ha van pénze, akkor hívjon taxit! De szedje össze a szemetet is, ami kihullott a zsákból!
A férfi gyorsan összekapkodta a laposra taposott konzervdobozokat -ezek adhatták a horrorisztikusan nyikorgó, csikorgó hangot a ködben-  és a papírfecniket.
-Ismerem ezeket a rendőröket. Haverok. Már találkoztunk valahol - magyarázta a férfi, akiről kiderült, hogy két napja bolyong a városban és már a Paragvári utcában is kihívták rá a rendőröket.
 
Elköszöntünk és távoztunk. Olvasónk nem sokkal később újabb üzenetet küldött. A parkolóba mentőautó érkezett, így feltehetőleg a Zámbó Jimmy sírját a Haladás stadionnál kereső férfi védett helyen tölthette az éjszakát.
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.