Szerző: Michigan State Police / 112Press 2020. július 15.

Külföld: Késes támadó lelövése videón - maszk miatt késelt boltban egy férfi Dimondale-ben

A Michigan államban található Dimondale boltjában megkéselt egy 77 éves férfit egy maszkot nem viselő vásárló. A menekülő férfi autóját egy sheriff-helyettes állította meg, aki lelőtte a rátámadó férfit. Az esetről tanulságos videó készült.

Testkamerás felvétel

Nagyon tanulságos képsorokat rögzített az USA Delta nevű településén egy ház biztonsági kamerája. Ezt most szerkesztve azért mutatjuk meg olvasóinknak, mert sokakban az a téves képzet él, hogy egy őrjöngő embert egy láblövéssel könnyen meg lehet állítani.

A videó megtekintését kizárólag nagykorű és erős idegzetű nézóinknek javasoljuk. A felvételen semmit nem takartunk ki.

A videón látottak előzménye az volt, hogy a 43 éves Sean Ruis Limondale település egyik kis boltjában szóváltást követően megkéselt egy 77 éves férfit, aki szóvá tette, hogy Sean Ruis nem visel maszkot.

Az első késes támadás helyszíne (Forrás: Google Maps)

A késelést követően a férfi autóval elmenekült. Kb. 10 kilométerrel arrébb egy sheriff-helyettes kiszúrta a körözött autót és megállította. A kiszálló férfinél kés volt és másodpercekkel később rátámadt a rendőrnőre, aki két hullámban beleürítette a tárat.

Késsel támadt a sheriff-helyettesre a férfi

Az jól látszik a videón, hogy a férfi az első lövések után meg sem torpant és elérte a hátráló rendőrt, de az egyik lövéstől kiesett a kezéből a kés.

Ez közel volt...

Az akkor már tántorgó férfi ekkor újabb lövéseket kapott és a földre rogyott, majd nem sokkal később meghalt.

A támadó nem sokkal később elhunyt

A videón nagyon jól érezhetőek a távolságok és mivel hangot is rögzített a kamera, ezért az események pontosan rekonstruálhatók.

A támadó több lövést kapott, mire összecsuklott

Amerikai fórumokon többen azt boncolgatják, miért nem használt lőfegyver helyett elektromos sokkolót a rendőr.   Vajon mennyit ért volna el vele a felbőszült férfivel szemben, illetve mi lett volna, ha elvéti?

Háromszor lőtték meg az őrjöngőt Szombathelyen

2013. júniusában egy zavart férfi próbálta felgyújtani gázolajjal a pszichiátria épületét Szombathelyen. A kiérkező rendőrökre fegyvert fogott, mire az egyik járőr többször is rálőtt, súlyosan megsebesítve az őrjöngőt, aki az első két lövés után még talpon maradt.

A járőr  három lövéssel tudta ártalmatlanná tenni az őrjöngőt Szombathelyen - Fotó: Tánczos Mihály

Kiderült, hogy gáz-riasztó fegyver volt a férfinél, emiatt támadások is érték a rendőröket, a kritizálók azt viszont nem árulták el, hogy hogyan kellett volna meggyőződniük a rendőröknek arról, milyen férfi van a kórházi épületet felgyújtani igyakvő férfinél?

Walther gáz-riasztó pisztoly volt az őrjöngőnél

A 2013-as esetről itt olvasható bővebb leírás.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.