Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. január 21.

Már ültem börtönben, simán leszúrlak! - közölte a fiatalokat társával kirabló késes támadó

Kiskorúakat bántalmazott és elszedte az értéktárgyaikat két férfi Szombathelyen, 2020. júliusában. A börtönből negyed éve szabadult támadó a kés és az ökölcsapások ellenére is lepattant az egyik fiatalról, aki nem adta át a pénzét a fenyegetésre. A többieknél azonban sikerrel jártak. Vádat emeltek a rablók ellen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik 2020. júliusában késsel fenyegettek, bántalmaztak és kiraboltak három fiatalt Szombathely Fő terén, és egy kiskorút megkíséreltek kirabolni.

A vád szerint a vádlottak a hajnali órákban belekötöttek a Fő téren zenét hallgató négy fiatalba. Az egyik, a börtönből alig több mint három hónapja szabadult, különös visszaeső férfi egy svájci bicskával fenyegette a kiskorú sértetteket, miközben felszólította őket a pénzük átadására. A vádlott felszólítását a társa is elismételte.

Három kiskorú sértett a vádlottak fenyegető magatartásától és a késtől megijedt és átadtak a vádlottaknak összesen 10.400 forint készpénzt. A negyedik kiskorú sértett közölte a vádlottakkal, hogy nem adja oda a pénzét, emiatt a rovott múltú vádlott nagy erővel arcul ütötte őt. A fiatal sértett ennek ellenére nem adta oda a vádlottaknak a nála lévő pénzt.

Ezt követően a vádlottak a telefonok átadására szólították fel a fiatalokat, miközben a kést a rovott múltú vádlott az egyik sértett mellkasa fele irányította és közölte, hogy ült már börtönben és simán leszúr bárkit, míg a társa megütötte a kiskorút. A sértett a bántalmazás és a fenyegetés hatására átadta a vádlottaknak a 70.000 forint értékű mobiltelefonját, amit a
vádlottak eltulajdonítottak.

A vádlottak a másik sértett által átadott telefont – mert azt alacsony értékűnek tartották – visszaadták a sértettnek.
A vádlottak a harmadik sértettet felszólították, hogy mutassa meg a pénztárcáját, amit meg is tett és átadta nekik az abban lévő 10.000 forintot. Ezután az egyik vádlott ököllel megütötte, míg társa a kést a nyakához szorította és közölte bárkit le tud szúrni, nem fél.

Bicskával fenyegetett a börtönviselt férfi - a kép illusztráció

A rovott múltú vádlott, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni. A nyomozó hatóság megtalálta és a vádlottaktól lefoglalta az elrabolt értékeket, így a sértettek kára megtérült.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint annak kísérletével is vádolja a letartóztatásban lévő vádlottakat, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség mértékes indítványt is tett a vádiratban, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a
tárgyaláshoz való jogukról.

A kép illusztráció.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.