Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Frissítve: 2013. július 23.

Jól kereső cégvezető a Szombathelyen meglőtt ámokfutó

Megpróbálta felgyújtani a pszichiátriát és többször rálőtt a rendőrökre egy férfi Szombathelyen. A rendőrök három helyen lőtték meg. Túléli.

Frissítés 16.10
A rendőrség fényképeket közölt a helyszíni szemléről. Az általunk készített fotókat lejjebb találhatják. Közölte a rendőrség a meglőtt ámokfutó monogramját is, ez alátámasztja az általunk korábban közölt információkat.

Fegyveres ámokfutót lőttek meg a rendőrök Szombthelyen 03 - Fotó- Tánczos Mihály

Frissítés 14.10
Információink szerint a hazai fizetésekhez mérve kiemelkedő külföldi jövedelme volt a ma meglőtt férfinak, akit a tavasszal már kezeltek a pszichiátrián. Az illető gyógyszereket kapott, amiket be is szedett. Úgy tudjuk, ma reggel az intézmény falát is lelocsolta gyúlékony anyaggal, emiatt a dolgozók bezárkóztak és a fegyver láttán a portás is elrejtőzött a fülkében, úgy értesítette a rendőröket.

Fegyveres ámokfutót lőttek meg a rendőrök Szombthelyen 08 - Fotó- Tánczos Mihály

Az általunk készített fénykép alapján egy fegyverekhez értő férfi azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy egy Walther típusú gázfegyver lehetett az ámokfutónál, amiről több méterről nem lehet megállapítani, hogy az emberi élet kioltására alkalmatlan eszköz. A férfi ráadásul többször rálőtt a rendőrökre. Úgy tudjuk a vállát, a combját és a lábfejét érte a rendőr (vagy rendőrök) által leadott lövés.

Az Interneten több zavaros, helyenként érthetetlen irományt találtunk a férfitől, aki egy hazai cég ügyvezető igazgatójaként is megtaláltunk. Élénken foglalkoztatták a gyilkosságok, a vallás, illetve a politika. Rövid bejegyzéseiben többször ír arról, hogy a munka értelmetlen és értéktelen, az ember úgyis hamar elveszíti mindenét.

Fegyveres ámokfutót lőttek meg a rendőrök Szombthelyen 09 - Fotó- Tánczos Mihály

Frissítés
Rálőtt a rendőrökre, ezután lőtték meg az ámokfutót.

A rendőrség közleménye:
A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztály biztonsági szolgálata 2013. június 28-án 5 óra 29 perckor jelezte telefonon a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletén, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik. A perceken belül a Szombathely, Huszár úti intézményhez érkező rendőrök a főbejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből. A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, lövedékei közül egy a dühöngő vállát, egy a combját találta el. A fegyverét elejtő 36 éves söptei lakost a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A rendőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

Fegyveres ámokfutót lőttek meg a rendőrök Szombthelyen 10 - Fotó- Tánczos Mihály

Az eset után írtuk:


Lelőttek egy 30-40 év körüli szakállas férfit a rendőrök pénteken a kora reggeli órákban Szombathelyen, a pszichiátrián. A nyugat.hu információi szerint a férfit több lövés érte a vállán és a combján azután, hogy fegyvernek látszó tárggyal és egy feltehetőleg éghető anyaggal töltött kannával ámokfutásba kezdett.

Az ámokfutó túlélte a lövéseket, súlyos állapotban, rendőri biztosítással szállították kórházba.

Úgy tudjuk, 5 óra után érkezett a férfi azzal, hogy hozzátartozójáért jött, hogy hazavigye. (A korai időpont nem egyedi eset.) A férfi a kapun behajtva gyúlékony anyagot locsolt szét a kertben, amit meggyújtott. Ekkor látták meg nála a fegyvert is és azonnal értesítették a rendőrséget.

Jól kereső cégvezető a Szombathelyen meglőtt ámokfutó




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.