Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. február 29.

Angliában fogták el a Körmenden késelő rablót - előzetesbe került a férfi

Az ügyeletes nyomozási bíró szombaton elrendelte annak az európai elfogatóparancs alapján Angliában elfogott és a magyar hatóságoknak átadott férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Körmenden késsel fenyegetve ki akarta rabolni a sértettet, akit dulakodás közben hasba szúrt.

 A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2015. december közepe körüli időben ablakbetörés módszerével behatolt a sértett körmendi lakóházába és a sértettet késsel fenyegetve az értékei átadásra szólította fel, közölte vele, „betörés, adja a pénzt és az aranyat, mert meg fogom ölni”. A sértett a fenyegetés hatására elmondta, hogy az autóban van a pénz.   


A garázsban a gyanúsított a nála lévő kést a sértett nyaka fele tartotta, és továbbra is a pénzt és az aranyat követelte, majd dulakodni kezdtek, melynek során a gyanúsított a sértettet a nála lévő késsel hason szúrta, majd több alkalommal megütötte és a földre került sértettet megrúgta.  Ezt követően a helyszínről elmenekült.   

Angliában fogták el a körözött férfit
A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, az életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen reális lehetősége fennállott.  


A gyanúsított cselekménye felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete megalapozott gyanújának a megállapítására alkalmas.  A gyanúsított a büntetőeljárás elől az Egyesült Királyságba szökött, ahol európai elfogatóparancs alapján elfogták és február 25. napján átadták a magyar hatóságoknak.   


Az ügyeletes ügyész az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés veszélye miatt, valamint azért, mert a büntetőeljárás elől megszökött, indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. Az ügyeletes nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.