Barion Pixel
Szerző: Bács-Kiskun MRFK 2022. január 20.

20 év után fogták el az akkor 16 éves kecskeméti késelőt - hajnalban kopogtattak a rendőrök

A férfi valószínűleg már megnyugodott, hogy a 2001-ben elkövetett bűncselekménynek nem lesz következménye, így a hajnali ébresztő váratlanul érhette.

Kecskeméten, a Halasi úti társasházaknál megtámadtak egy akkor 27 éves nőt 2001. április 11-én este. Az asszonyt egy ismeretlen az épület végén lévő hulladékgyűjtő konténernél a földre rántotta, majd egy késsel többször megszúrta. Az áldozat csak a szerencsének köszönhette az életét: kiabálni kezdett, amit két férfi meghallott, ezért azonnal a segítségére siettek. A támadó ekkor elmenekült.

20 év után fogták el a kecskeméti késelőt Fotó: Bács-Kiskun MRFK

A nyomozók a helyszíni szemle során minden lehetséges bizonyítékot összegyűjtöttek, valamint kihallgatták a tanúként szóba jöhető embereket. Megtalálták a közelben az elkövetés eszközét, egy fekete nyelű kést is, azonban az elkövető kiléte nem derült fény, így a nyomozást lezárták.

A történteket azonban nem felejtették el; időről időre elővették a nyilvántartásba vett ügyet, és újabb bizonyítékok után kutattak. Ennek eredményeként olyan szakértői véleményeket sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást tovább folytatták, majd 2022. január 18-án 5 óra 45 perckor elfogták az emberölés bűntett kísérletével gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

A jelenleg már 36 éves férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Az ügyészség közleménye

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki 2001. április 11-én egy kecskeméti társasház előtt késsel többször megszúrt egy nőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2001. április 11-én, este egy kecskeméti társasháznál lévő hulladékgyűjtő konténernél egy késsel ölési szándékkal többször megszúrta egy nő mellkasát és a nyakát. A megkéselt nő kiabálni kezdett, mire járókelők siettek a segítségére. A támadónak ekkor sikerült elmenekülnie. A sértett a szúrások miatt részben életveszélyes sérüléseket szenvedett, de szerencsére nem halt meg.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói több mint 20 év után, 2022. január 19-én elfogták és őrizetbe vették a késelő férfit. A rendőrök emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként és kezdeményezték a letartóztatását is.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt alappal tartani kell attól, hogy a férfi a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Ezen kívül a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye is indokolja.

A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2022. január 21-én dönt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.