Szerző: Szombathelyi Törvényszék / 112Press 2017. január 12.

12 évet kapott az ismerősét részegen halálra késelő férfi

A férfi részegen összeszólalkozott szintén ittas, alkoholmérgezésnek megfelelő állapotban lévő ismerősével annak lakásában, majd miután az szidta az anyját, késsel nyakon szúrta. Az áldozat a helyszínen meghalt. Az azóta kényszerűen józan életet élő férfi 12 év fogházbüntetést kapott.

A Szombathelyi Törvényszék -dr. Varga Roland tanácsa-  ítéletet hozott L.T védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult ügyében.

A késelőt 12 évre ítélte a bíróság

A bíróság 12 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat.

A tényállás szerint a munkája mellett egy fakitermelésben dolgozó vádlott 2015. december 12-én egy szombathelyi étteremben vacsorázott kollégáival, ahol kb. 10 nagyfröccsöt megivott. Mivel lekéste a vonatot, kettő kollégájával elment egy szombathelyi ismerősükhöz (a sértetthez), hogy ott aludjanak. A lakásban volt a sértetten kívül még egy férfi, aki előzetes megbeszélés alapján szintén ott éjszakázott. A vádlott ittassága miatt szóváltásba keveredett ezzel a férfival, számon kérte, hogy mit keres ott, majd a dohányzó asztalon lévő 14.3 cm pengehosszúságú kenyérvágó kést magához vette és a tanú arca előtt kaszáló mozdulatokat tett és felszólította, hogy takarodjon a lakásból.

A késelőt 12 évre ítélte a bíróság

Ezután a közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában lévő vádlott megkérdezte a sértettet, hogy ott aludhatnának-e. A hanyatt fekvő sértett erre szidni kezdte a vádlott anyját, amire a vádlott dühében egyszer nyakon szúrta. A vádlott a cselekmény után elmenekült és a kést egy csatornába dobta.

A vérzést a vádlott kollégája egy törölközővel próbálta elállítani. A sértett életének megmentésére az idejekorán megkezdett célszerű, szakszerű orvosi ellátás ellenére nem volt remény.

A nyakon szúrt férfi életét már nem tudták megmenteni

A sértett a cselekmény elkövetésekor és halálakor igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság, heveny alkoholmérgezésnek megfelelő állapotban volt, amely nála védekezésre képtelen állapotot eredményezett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője az ítélet ellen megalapozatlanság, gondatlanságból elkövetett emberölés megállapítása érdekében illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

(Felvételeink az októberi tárgyaláson készültek.)

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.