Barion Pixel
Szerző: 112Press/Magyar Közút, Fotó, videó: 112Press 2022. június 09.

Rendszeres sebességmérés TrafiBox-ból, Sárvár határában - kikerültek a figyelmeztető táblák

Napokon belül már élesben üzemelhet az a traffipax-ház Sárvár határában, amelynek telepítéséről a múlt héten részletesen beszámoltunk. Az eszköz TrafiBox névre hallgat.

Meglepően sok olvasónk üdvözölte az eszköz telepítését és sokan írták, hogy az ő lakóhelyükön is jó lenne hasonló.

Azok, akik hiányolták a sebességmérésre figyelmeztető táblát már megnyugodhatnak, ezeket is kihelyezte a Magyar Közút.

Rendszeres sebességmérés TrafIBox-ból, Sárvár határában - kikerültek a figyelmeztető táblák

Sőt, a TrafiBox mellett tábla figyelmeztet arra, hogy a kamerát rejtő dobozt kamerával megfigyelik. (Ahogyan azt be is mutattuk.)

Rendszeres sebességmérés TrafIBox-ból, Sárvár határában - kikerültek a figyelmeztető táblák

Videó-összeállításunk legelején egy teherautó vezetője akaratán kívül demonstrálta, hogy nem csak a 84-es főúton érkezők gyorshajtása okoz gondot a kereszteződésben, hanem az alsóbbrendű úton érkezők vakmerősége és az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblák figyelmen kívül hagyása is.
 
Ennél jobban már csak fizikai akadállyel lehetne felhívni a figyelmet arra, hogy meg kell állni
 

A Magyar Közút közleménye:

SEBESSÉGMÉRŐ KAMERÁKKAL NÖVELIK A BIZTONSÁGOT A 84-ES FŐÚT SÁRVÁR ELKERÜLŐ SZAKASZA ÉS AZ OSTFFYASSZONYFAI ÚT CSOMÓPONTJÁBAN

A közlekedésbiztonság növelése érdekében hamarosan rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők a Sárvár elkerülő ostffyasszonyfai csomópontjában. A közelmúltban történt súlyos és végzetes baleseteket legtöbb esetben az okozta, hogy a főúton közlekedők esetenként jelentősen túllépték a megengedett sebességet, ezért döntöttek a sebességmérő kamerák alkalmazása mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőrfőkapitányság megyei szakemberei.

Traffipax-házat építettek a 84-es főút mellé, az ostffyasszonyfai kereszteződésbe

A 84-es főút és a Sárvár – Kenyeri összekötő út kereszteződésében az elmúlt időszakban több olyan közlekedési baleset is történt, amely súlyos, vagy halálos kimenetelű volt. Ezért a Magyar Közút és a Rendőrség elemezték a balesetek körülményeit és a helyszín sajátosságait figyelembe véve megállapították, hogy a kihelyezett közlekedési jelzésrendszerek megfelelőek, az alárendelt útról a főút forgalma jól belátható, viszont a 84-es főúton a közlekedők esetenként jelentősen túllépik a megengedett sebesség mértékét.

Rendszeres sebességmérés TrafiBox-ból, Sárvár határában

Az alsórendű útról a keresztezésbe behajtók emiatt nehezen tudják megbecsülni a biztonságos kikanyarodáshoz, áthaladáshoz szükséges időt, illetve a főúton közlekedők nagy sebessége miatt a bekövetkező balesetek kimenetele is többségében súlyos fokú személyi sérüléssel jár.

Rendszeres sebességmérés TrafiBox-ból, Sárvár határában

A két szervezet a balesetek számának, illetve azok súlyossági fokának csökkentése érdekében úgy döntött, hogy a főúton a közlekedők sebességének rendszeres ellenőrzésére van szükség. A főút mindkét irányú forgalmának ellenőrzésére a rendőrség által használt sebességmérő kamera fogadására alkalmas úgynevezett TrafiBox szekrényt telepítenek a Közút munkatársai. Az ellenőrzött szakaszra külön jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét, a korábbi állapotokhoz képest további sebességcsökkentés ugyanakkor nem történik.

Rendszeres sebességmérés TrafiBox-ból, Sárvár határában

A mérőeszköz fogadására kialakított berendezés beszerzési, telepítési, üzemeltetési és táblázási költségeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állta, míg a mérések végrehajtását és a mérőeszköz rendszeres kihelyezését a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -

Frissen telepített traffipax-ház Sárvár határában, a 84-es főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.