Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. június 04.

143 km/órával Zsédenyben, 182 km/órával a 88-ason - sietős sofőrök futottak traffipaxba Vas megyében

Közigazgatási bírsággal és büntetőpontokkal "jutalmazták" azokat a gyorshajtókat, akik közül többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt Vas megye útjain. Volt olyan sofőr, aki lakott területen belül a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedett.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai május hónapban is több esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

88. sz. főút - Sárvár térsége

Az ellenőrzések ideje alatt egy autós a 88-as számú főúton, Sárvár térségében 90 km/h helyett 161 km/h sebességgel haladt, egy másik gépkocsivezető pedig Vát térségében közlekedett 182 km/h sebességgel.

88. sz. főút - Vát térsége

Egy autós a 89-es számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, 179 km/h-val közlekedett.

89. sz. főút - Szombathely térsége

Két sofőr lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett sebességhatárt.

Zsédeny belterülete

Egyikük Zsédeny belterületén 143 km/h sebességgel, a másik járművezető pedig Harasztifalu belterületén 110 km/h sebességgel közlekedett.

Harasztifalu belterülete

A rendőrök két szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak, míg a másik három jogsértés esetében az üzemben tartók közigazgatási bírságot kaptak.

Az elmúlt időszakban több olyan közlekedési baleset történt, amelyeknek az egyik oka feltételezhetően a gyorshajtás volt, ezek közül több baleset halálos kimenetelű volt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.