Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK 2021. február 07.

Kétszázezres büntetés lakott területen száguldásért - Vasban bemért gyorshajtók

A lakott területen belül száguldozók nem árt ha tudják, hogy a képen látható, 50 km/órás sebesség helyett 121-gyel hajtó sofőr autójának fékútja több mint négyszeres lehet ahhoz képest, mint ha a megengedett sebességgel közlekedne. Az úttestre jegesedés ellen kiszórt anyagnak köszönhetően pedig ez az érték akár rosszabb is lehet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának járőrei továbbra is folyamatos ellenőrzik a balesetveszélyes útszakaszokat annak érdekében, hogy minél kevesebben sérüljenek meg az utakon.       

Egy autós a 84-es számú főúton, Zsédeny belterületén a megengedett legnagyobb, 50 km/h helyett 123 km/h sebességgel közlekedett. A szabálytalanságért az üzemben tartó kétszázezer forint közigazgatási bírságra számíthat. (A zsédenyi sebességmérés közismert a 84-es főút ezen szakaszán közlekedőknek. Még a Google StreetView-utcaképén is ott a traffipax. 2019-ben valószínűlegg egy megbüntetett autós akart bosszút állni a rendőrökön, a linkre kattintva megmutatjuk, hogyan.)

Vas megyében, Zsédenyben bemért gyorshajtó

A főúton végzett sebesség-ellenőrzések ideje alatt a rendőrök több esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést is, amikor a gépjárművezetők jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb, 90 km/h sebességet.

Vas megyében bemért gyorshajtó

Jánosháza térségében egy autós 154 km/h sebességgel haladt, egy másik gépkocsivezető pedig 162 km/h sebességgel közlekedett. A rendőrök mindkét gépjárművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

Vas megyében bemért gyorshajtó

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.