Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. június 04.

Traffipax-házat építettek a 84-es főút mellé, az ostffyasszonyfai kereszteződésbe

A doboz már most is érezhetően lassítja a közlekedőket, pedig az előző napokban még üres volt, de ez bármikor megváltozhat. Annyit azért elárulunk, hogy az új traffipax-ház "Schrödinger típusú" lesz, azaz csak akkor derül ki, van-e benne működő traffipax, ha belenézünk a dobozba. Addigra azonban már késő.

"Meglepetés-doboz" telepítése zajlik a 84-es főúton, Sárvár közelében, az ostffyasszonyfai kereszteződésnél. A fix telepítésű házból időnként traffipax méri majd a Jánosháza felől érkezők sebességét, azaz nem lesz állandó mérés ezen a helyszínen.

Azt viszont a járművezetők nem tudhatják, mikor van műszer a dobozban és mikor nincs, hiszen mire a sasszeműek ezt kiszúrhatják, addigra már olyan közel vannak a dobozhoz, hogy abból méregdrága fényképek készülhetnek már akkor is, ha a vezető megszokásból 90 km/órás sebességgel érkezik, kis rátartással.

Frissen telepített traffipax-ház Sárvár közelében, a 84-es főúton

Ezen az útszakaszon ugyanis 70 km/óra a megengedett sebesség és nem véletlenül. Talán a környéken itt található a legtöbb állj jelzés egy kereszteződésben tábla és útburkolati jel formájában, ráadásul kivilágított Állj, elsőbbségadás kötelező tábla is figyelmezteti az érkezőket, hogy itt aztán tényleg, komolyan meg kellene állni. (Videónk elején egy teherjármű vezetője azonnal demonstrálja, milyen az, amikor lendületből hajt be a kereszteződésbe. A főúton haladók féklámpája fel is villan miatta.)

Ennél jobban már csak fizikai akadállyel lehetne felhívni a figyelmet arra, hogy meg kell állni

A kereszteződésben sok kisebb, jópár nagyobb és néhány halálos közlekedési baleset történt már. Legutóbb 2022. januárjában vesztette életét egy sofőr , aki figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe. 2021. novemberében viszont egy olyan sofőr halt meg egy itt történt baleset után, aki szabályosan megállt a táblánál és várta, hogy a 84-es főúton  érkező autó elhaladjon, annak azonban elaludt a vezetője és a jármű belehajtott a várakozó gépkocsiba.

Ezen az útszakaszon ugyanis 70 km/óra a megengedett sebesség

Az valószínűnek tűnik, hogy a doboz lassítja majd a Nádasdy-híd felé haladókat, hiszen jó eséllyel fix telepítésű sebességmérőként kerül majd be a navigációkba, így a lassuló járművek miatt kevesebben éreznek majd késztetést a kereszteződésben előzésre is.

Még üres traffipax-ház a Nádasdy Ferenc híd előtt, a 84-es főúton

Ha csak havi egyetlen napra helyez el a rendőrség traffipaxot a dobozban, akkor is ki tudnak osztani annyi bírságot, aminek a híre sok emberhez elér a közösségi oldalakon keresztül, így onnantól még többen vezetnek óvatosan Sárvár határában.

Kamera nézi az út melletti parkolót is, ahol néhányan előszeretettel raktak le szemetet

A kereszteződést és ezzel együtt a traffipax-házat térfigyelő kamera figyeli. Már kamera nézi az út melletti parkolót is, ahol néhányan előszeretettel raktak le szemetet korábban az erdő szélére. Azt azért nem bánnánk, ha néhány ilyen szemetelő horogra akadna és pár kilométeres útszakasz szemétmentesítésére köteleznék őket.  

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -

Frissen telepített traffipax-ház Sárvár határában, a 84-es főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.