Szerző: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. december 20.

183 km/órával hajtott 90 km/óra helyett - ittas volt a gyorshajtó sofőr

A megengedett sebesség dupláját is meghaladta a sebessége annak a személyautónak, amit az 5402-es számú főúton állítottak meg a rendőrök. A jármű 36 éves vezetője ivott vezetés előtt.

A megyei forgalom-ellenőrzők 2019. december 18-án az 5402-es számú út 14-es kilométernél vonták intézkedés alá azt a sofőrt, aki személygépjárművével a megengedett 90 km/h óra helyett 183 km/h-val közlekedett.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az intézkedés során kiderült, hogy a 36 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt mintavételre előállították.

A gépkocsivezetővel szemben a sebességtúllépés miatt 130.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Vezetői engedélyét bevonták, és ittas vezetés gyanúja miatt vele szemben büntetőeljárás indult.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket a megye közútjain.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. Mind a gyorshajtás, mind az ittas vezetés - külön-külön is - veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.