Szerző: Tánczos Mihály 2018. június 30.

Nem vadásznak lószállítóból körmendi rendőrök a gyorshajtókra

Újabb kitalált sztorival hergelik a hiszékeny hazai netezőket. A kép állítólag "tegnap" készült, Körmend közelében, a 8-as főúton és rendőrök mérnek titokban sebességet a lószállítóból.

Bevalljuk, nem kérdeztük meg a rendőrséget arról, igaz-e a hír és nem csak azért, mert a 8-as főút mellett tegnap már zöldelltek a fák, lévén, hogy nyár van.

Újabb blődség...

"Ez a legújabb! A zsaruk megint lesből támadnak! A kép tegnap készült Körmend mellett és magáért beszél! Vigyázzatok!"

A trükkös lószállító mellett elhajtó Vauxhallról készült fotó már 2013. márciusában is nagy siker volt a neten. Lengyel, román és cseh autósok is borzongtak a felvétel láttán, természetesen mind azt hitte, hogy a saját rendőrsége méri így a sebességet.

Nem csoda, hiszen az álhírgyártók biztosra mentek, a hiszékeny emberek pedig -elnézést a kifejezésért- ész nélkül osztják az ilyen jellegű felvételeket. Ha pedig valaki szól nekik, hogy nem feltétlenül hiteles az, amit megosztottak, akkor jön az aduász válasz: "De mi van, ha igaz? Jobb figyelmeztetni rá!"

A tökéletes módszert egyébként már kifejlesztették a trükkösen sebességet mérő rendőrök ellen: be kell tartani az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozást. Ugyan ez sok járművezető részére óriási teher, de egyelőre nincs jobb tippünk rá.

Pár másodperc alatt ellenőrizhető a kép

Az eredeti képet egyébként Robin Formstone készítette, aki ugyan nem körmendi lakos, de akár járhatott is a környéken 5-6 éve.

"Mocskos zsaruk megvágtak 50 ezerre, pedig csak 52-vel mentem az 50-es táblánál!"

Itt ragadnánk meg az alkalmat arra is, hogy figyelmeztessük olvasóinkat egy másik közkedvelt kamu-sztorira is, amit mostanában is sokan meséltek, de hiába kértünk bizonyítékot rá, az valahogy soha nem érkezett meg.

Ez pedig nem más, mint a minimális sebességtúllépésért megbüntetett sofőrök sztorija, akit pl. lakott területen belül 1-2 kilométeres sebességtúllépésért büntettek meg 50-100 ezer forintra.  Ez biztosan nem igaz.

2 kilométeres sebességtúllépésért nem jár 50 ezres büntetés

Ezért is kértünk bizonyítékot azoktól a felháborodott autósoktól, akik ezt megírták, de válaszra sem méltattak bennünket. Addig viszont élünk a feltételezéssel, hogy a kocsmapult mellett jól hangzó sztori egyszerű kitaláció. (Természetesen nyitottak vagyunk továbbra is a bizonyítékok áttekintésére, kérjük azt a news@112press.hu címre küldjék!)

Az alábbi linkre kattintva pedig elérhető egy kalkulátor, amivel a sofőrök kiszámíthatják, milyen büntetésre számíthatnak, ha gyorsabban hajtottak a megengedettnél és látták a sebességmérőt, akár lószállítóban, akár postaládába, vagy jelzőtáblába rejtve. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha az autó digitális, vagy mutatós sebességmérője 50 km/órát mutat, akkor az autó szinte biztosan nem megy 50-nel, inkább 48-49-cel. Itt egy magyarázat arra, miért csalnak a kilométerórák.

Csak néhány kilométer/óra a különbség...

Ismét előrángatjuk azt az immár 13 éves reklámot, ami ad egy kis viszonyítási alapot a sebességekhez. Lelőjük a "poént": a 64 km/órás sebességgel elütött gyerekek 80 százaléka meghal. A 48 km/órás sebességgel elütött gyerekek 80 százaléka túléli a balesetet. A különbség csak 10 mérföld/óra, azaz 16 km/óra.

 

Végül pedig egy szintén régi, de ismét nagyon szemléletes videó arról, hogy csupán 5 mérföld/órás sebességtúllépésnél mennyivel távolabb áll meg az autó. A számolás attól a ponttól kezdődik, ahol a megengedett sebességgel megállt volna az autó. Jelen esetben ez 21 láb, kevesebb, mint 7 méter. De azért érdemes megnézni...

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.