Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. július 23.

Két ráfutásos baleset a 86-oson - tragikomikus jelenetek az útlezárásnál

Két baleset is történt egy rövid szakaszon Szombathely - Petőfi-telep és Balogunyom között. Ketten megsérültek és a terelések miatt nagy torlódás alakult ki.

Sárvári helyszínelő érkezett a 86-os főúton történt balesetekhez, mivel a szombathelyi helyszínelő egy súlyos sérüléssel járó karambol helyszínén dolgozott, szintén a 86-os főúton.
 
n5a
 
Szombathely felé tartott egy Renault személygépkocsi, ami előtt erősen fékezett egy jármű. A Renault vezetője is padlóig nyomta a féket és meg is állt, de a mögötte érkező Volkswagen belehajtott a Renault hátuljába.
 
n7a
 
A baleset okozója nem sérült meg, de a Renault utasa - feltételezhetően a vészfékezéskor - kifejelte a szélvédőt, mivel nem használta a biztonsági övét. Megsérült a sofőr is, őket a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.
 
n6
 
A baleset miatt kocsisor alakult ki a Szombathely felé vezető sávban. Egy Suzuki még megállt a sor végén, azonban az őt követő futárcég furgonja viszont már nem.
 
n2a
 
A furgon az árokba lökte a Suzukit. A két esetnél szombathelyi tűzoltók áramtalanították a járműveket.
 
n3a
 
Sokan nem értették, miért áll keresztbe az úton a rendőrautó
 
A rendkívül forgalmas Körmendi úti körforgalomnál rendőrautó zárta el az utat a Körmend felé tartók elől, a rendőr pedig egy másik lehajtónál irányította a forgalmat.
 
Sok gépjárművezető észrevette, hogy a rendőrautó orra és a beton lámpaoszlop között éppen elfér egy jármű és ezt ki is akarták használni.
 
kf
 
Egy hölgy csaknem sírva fakadt, amikor megtudta, hogy nem mehet Zalaegerszeg felé, emelt hangon közölte, hogy neki nincs GPS-e és nem hajlandó "egy szaros Ják felé" kerülni.
 
Egy család utazott abban a járműben, ami szintén elhajtott volna a rendőrautó mellett. A sofőr, egy magabiztos férfi közölte, hogy "csak ide megyünk... Oszkóba" Azaz alig 30 kilométerre. A sofőrnek vissza kellett fordulnia és beállni a sor végére.
 
Elgondolkodtató volt még az a hölgy is, aki tisztában volt azzal, hogy a körforgalomban már neki van elsőbbsége és ügyesen elkerülte a forgalmat Körmend felől "kipörgető" rendőrt, majd lazán behajtott a rendőr által szabad jelzésre körforgalomba érkező járművek közé.
 
 
Említést érdemelnek még a rendőri Állj! jelzésre megálló autóra rádudáló sofőrök, vagy éppen az a fiatal nő, aki amikor megtudta, hogy nem mehet el Kisunyom felé, akkor egy tisztán hallható "Jól van, bazmeg!" felkiáltással tolatni kezdett, egyenesen a mögötte feltorlódott kocsisor felé. A motorháztetőn csattanó tenyér és a mögötte felhangzó dudaszó hatására aztán elkerekedett szemmel tette fel a nagy kérdést: "Most mi van?"
 
Akadt néhány élelmes sofőr, akik egy mezőgazdasági úton kerülték ki a lezárást, hogy aztán egy órát várakozzanak a teljes útlezárásnál.
 
Kerékpáros hajtott Honda oldalának Szentgotthárdon
 
Megsérült az a kerékpáros is, aki egy szabályosan közlekedő Honda oldalának tekert a szentgotthárdi Széll Kálmán téren.
 
sztg1
 
A biciklis ugyan kerékpársávon haladt, de rossz irányban, így ha nem hajt neki a személyautónak, akkor egy behajtani tilos tábla alatt kerekezett volna el.
 
sztg2

 

Információnk szerint a biciklis nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.