2018. április 22.

Ráfutást akart elkerülni, átrepült az árkon egy Citroen az M86-oson, Zanatnál

Lassan haladó személyautót ért utol egy Győr felé tartó Citroen az M86-os autóúton, Zanat és Vép között. A sofőr a 110 km/órás szakaszon megpróbálta elkerülni a ráfutást, de baleset lett a vége.

DSC_6439

A Citroen vezetője balra rántotta a kormányt, így sikerült elkerülnie az ütközést, de a szalagkorlátnak ütközött volna a jármű, ezért jobbra kormányzott. A Citroen a kikerült autó előtt árokba csapódott és az oldalára borulva állt meg.

DSC_6449

A balesetben senki sem sérült meg. A mentők egy embert a helyszínen megvizsgáltak, de csak kisebb hámsérüléseket találtak.

DSC_6447

A KRESZ 26. §  (5) kimondja: Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.
DSC_6445
 

Arról nincs pontos információnk, mekkora sebességgel haladt az utolsó pillanatban kikerült jármű. A balesetet egyértelműen a Citroen vezetőjének figyelmetlensége okozta, de azok, akik 70 km/óra alatti sebességgel haladnak gyorsforgalmi úton személyautóval veszélynek teszik ki magukat. Ilyen esetben elakadásjelzővel is jelezhetik a veszélyes szituációt és ha valóban műszaki hiba miatt vezetnek lassan, akkor az első lehajtónál el kell hagyniuk az autóutat.

 

DSC_6452

DSC_6435


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.