Barion Pixel
Szerző: Pest MRFK / 112Press 2020. december 24.

Lelőttek egy késsel rendőrre támadó férfit Budapesten - hangoskodáshoz riasztották a rendőröket

A társasházban élőket zavarta a lépcsőházban hangoskodó férfi, ezért hívták ki a rendőröket, de a hétköznapi eset tragikus fordulatot vett.

Egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést 2020. december 24-én 6 óra 37 perckor Budapest IV. kerületéből, a Kassai utcából. A bejelentésre kiérkező járőrpár 26 éves tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik, 23 éves rendőrnő lelőtte a 35 éves támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség tájékoztatása alapján az előzmény nélkül támadó férfi délegyházi lakos.

A megszúrt, életveszélyesen megsérül rendőrt kórházba vitték.

Az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Miért nem lövik lábon?

Talán a leggyakrabban előkerülő kérdés a lelőtt késes támadókkal kapcsolatban, hogy miért nem lövik lábon a rendőrök a támadót, hiszen akkor elesik és elejti a kést, ahogyan azt a filmeken is látni. Az életben azonban ez nem ilyen egyszerű. És bármilyen hihetetlen, pl. kábítószer hatása alatt álló ember akár több találat után is állva marad és folytatja azt, amit elkezdett. Késsel, szűk helyen pedig könnyen okozhat halálos sérülést egy képzetlen ember is. Az alábbi videóban megtekinthető, hogy az események pillanatok alatt zajlódnak le és a meglőtt támadó továbbra is a rendőr életére tör.

Embercsempész, kézigránáttal

Október 26-án rendőrök állítottak meg egy járművet a 85-ös főúton, Győr-Moson-Sopron megyében. A sofőr lőfegyverrel és kézigránáttal a kezében ugrott ki a kocsiból, majd beszaladt az erdőbe, kibiztosította a kézigránátot, majd főbe lőtte magát. A gránát ezután felrobbant.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.