Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2019. január 21.

Frissítés: Körözési videó alapján elfogták a késes rablónőt Pápán

A maszkos rabló késsel követelte a bevételt, amit nem kapott meg, ezután elmenekült. A helyi nőt a biztonsági kamera felvétele alapján sikerült azonosítani.

Frissítés 2019.01.24.

Bűnügyi felügyelet alatt a dohánybolti rablást megkísérlő nő

A Pápai Járási Ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt annak a 35 éves nőnek az ügyében, aki 2018. december közepén egy pápai dohányboltot akart kirabolni.  

Az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető a késő esti órákban egy csontozókéssel a kezében bement az egyik helyi dohányboltba, ahol a kést az eladó felé tartva, pénzt követelt. Az alkalmazott nem tett eleget a követelésnek és megnyomta a pánikgombot. A gyanúsított ezt követően távozott az üzletből.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és végzésében megállapította, hogy szabadlábon hagyása esetén az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől kellene tartani, azonban a büntetőeljárási cselekményeknél történő jelenléte bűnügyi felügyelet alkalmazásával is biztosítható. A bíróság véglegessé vált végzésében foglaltak szerint a nő külön engedély nélkül nem hagyhatja el a lakóhelyéül szolgáló ingatlant.

Korábban írtuk:

A rablási kísérletről korábban beszámoltunk.

Az adatgyűjtés és a rendőrségi felhívás eredményeként a pápai nyomozók 2019. január 20-án a délutáni órákban gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, egy 35 éves helyi lakost.

A  rendőrök a házkutatás alkalmával megtalálták a nő otthonában a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatot és a nála lévő kést is.

Fotó: Veszprém MRFK

Ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Fotó: Veszprém MRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.