Barion Pixel
Szerző: Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala 2018. január 16.

Bajtársa újraélesztését segítette telefonon egy vasi mentésirányító

Vas megyében egy mentődolgozó élete került veszélybe, felesége hívta a a mentőket és férje egyik bajtársa instruálta, hogyan végezzen újraélesztést. A férfi már a lábadozik.

A Mentőszolgálat számolt be az alábbi esetről a Facebook- oldalán:

Egy mentésirányító dolgos hétköznapjaiban – sajnálatos módon – nem ritka esemény a laikusok által helyszínen megkezdett újraélesztés vezetése, koordinálása a mentőegység helyszínre érkezéséig.

Az élet azonban mindig tud olyat mutatni, ami kicsit kizökkenti a krízishelyzetek kezeléséhez szokott Bajtársakat. Így volt ez nem régiben, Vas megyében is.

mentők

A mentésirányító egy éjszakai szolgálata során élete eddigi legmeghatározóbb, és talán egy mentő számára legszörnyűbb segélyhívását fogadta. Egy mentésirányító kollégájának felesége volt a telefon másik végén, kétségbeesetten kért segítséget, mert férje nem lélegzett. A rutint és a szakmai tudást igen csak próbára tevő hívás volt ez, hisz egy Bajtárs élete, életben maradása volt a tét. Azonnal indult a legközelebbi mentőegység helyszínre, a mentésirányító bajtársnő pedig kiérkezéséig instruálta az asszonyt. Közösen végezték az újraélesztés minden apró, de rendkívül fontos mozzanatát. A helyszínre érkező mentőegység folytatta a küzdelmet, amit, a szakszerű és hatékony beavatkozásoknak hála, rövid időn belül siker koronázott.

A Bajtárs kórházba szállítását követően állapota gyorsan javul, jelenleg rehabilitációs idejét tölti. Reményei szerint hamarosan visszatérhet életmentő kollégái közé a dolgos hétköznapokba.

Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.