Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2021. szeptember 23.

Fekvő barátnője fejéhez lendített kalapácsot a férfi és a megöléséről sztorizott

A férfi nem értette meg, miért szakított vele az a nő, akinek többször beszélt a megöléséről, ezért folyamatosan zaklatta és kilátásba helyezte, hogy most már tényleg megöli. Egy másik esetnél egy közlekedési baleset következtében maradandó sérülést szenvedett egy vétlen sofőr. Az ügyészség vádat emelt a barátnőjét fenyegető férfi és a balesetet okozó nő ellen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú férfi ellen, aki kalapáccsal támadt a barátnőjére 2019. végén, az egyik éjjel Szombathelyen.

A vádirat szerint a vádlott lefogta a fekvő sértettet, majd felé lendítette a kalapácsot, amit megállított a sértett arca előtt. A vádlott megfenyegette a sértettet, hogy megöli és részletezte neki, hogy elrejtené a testét, ezért nem jönne rá senki, hogy ő az elkövető.

A sértett a vádlott viselkedése és állandó fenyegetődzése miatt szakított a vádlottal 2020. tavaszán. A vádlott ebbe nem tudott belenyugodni, 5 hónap alatt 801 hívást kezdeményezett a sértett irányába és 64 üzenetet is küldött neki, majd megfenyegette telefonon, hogy vásárol egy fegyvert és megöli.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Komolyan kell venni a fenyegetést

Emlékzetetjük olvasóinkat, hogy Szombathelyen már több olyan eset is történt, ahol labilis ember kalapáccsal fenyegetőzött, majd ölt is. A legemlékezetesebb talán az a férfi, aki kalapáccsal próbálta megölni a feleségét a gyermeke előtt, majd a börtönből szabadulás után megölte két gyermekét.

Kemenesmagasiban egy férfi kalapáccsal támadt alvó feleségére, mivel elmondása alapján a nő el akarta hagyni. Az asszony nem halt meg azonnal, a férfi ezért bocsánatot kért tőle, de már nem lehetett segíteni a súlyosan sérült asszonyon. A férfi elrejtette a holttestet és megsemmisítette a nyomokat.

Egy szombathelyi fiatalember az édesanyja fejét verte szét kalapáccsal. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi ölte meg néhány évvel korábban a garázsoron lévő lerakat tulajdonosát is. Őt 57 késszúrással végezte ki.

Egy fiatal nő a táskájából húzott elő egy kalapácsot, amivel autót vezető édesanyja fejére sújtott.
 

Maradandó sérülést szenvedett a vétlen fél

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozása miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki áttért a nedves úttesten a szemközti sávba egy balra ívelő kanyarban 2021. februárjában, amint Szombathelyről Ják irányába közlekedett.

j_5a

A vádlott autója nekiütközött a szemből szabályosan közlekedő járműnek.

A vétlen autós maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett a balesetben.

j_2a

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.