2021. április 07.

Villámgyors ítélet a bozótvágóval fenyegetőző férfi és rendőrökre támadó anyja ügyében

Az anya az őt megütő, őrjöngése miatt megbilincselt fia védelmére kelt a rendőrökkel szemben, majd megérkezett a másik fia is egy bozótvágóval és kilátásba helyezte a rendőrök fejének leválasztását a testükről. Április 4-én történt az eset, április 7-én pedig már bíróság elé is állították az elkövetőket. A nő felfüggesztettet, a bozótvágóval hadonászó fia letöltendő börtönbüntetést kapott.

2021. április 4-én éjszaka egy borsodi családi konfliktus miatt riasztották a rendőröket, amely során egy férfi megütötte az édesanyját. Az ittas férfi önkárosítással, valamint a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött, ezért a rendőrök vele szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak.

A rendőröket fenyegette az 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágóval a borsodi férfi Fotó: Magyarország Ügyészsége

Eközben a férfi anyja a rendőröket azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem engedik el a gyermekét, akkor megtámadja őket és bajuk lesz.

Ekkor az intézkedés alá vont férfi testvére is kijött az házból, és egy 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel hadonászott, azzal többször a ház falába ütve megöléssel, lefejezéssel fenyegette meg a rendőröket arra az esetre, ha nem engedik el a fivérét, vagy bemennek az ingatlanba.

A rendőr elővette szolgálati maroklőfegyverét és felszólította a büntetett előéletű, ittas férfit, hogy hagyjon fel az agresszív magatartással és vesse alá magát a rendőri intézkedésnek, amelynek a férfi végül eleget tett.

Az 53 éves – szintén ittas – nő továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el gyermekét, miközben megragadta a rendőr ruházatát és így próbálta kiszabadítani a fiát, amely magatartást csak akkor hagyott abba, amikor észlelte a megerősítő rendőri erő közeledését.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és április 7-én bíróság elé állította őket. Az Encsi Járásbíróság – vád szerint – bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és a nőt egy év hat hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett-, míg a fiát két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, a bozótvágót pedig elkobozta.

Az ítélet a nő vonatkozásában jogerős, a férfi fellebbezést jelentett be az ítélet és az ügyész indítványára elrendelt letartóztatás ellen, míg az ügyész tudomásul vette a bíróság valamennyi döntését.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.