Szerző: 112Press / Győr-MSMRFK 2019. december 15.

Megölte két gyermekét és magával is végzett a korábban Szombathelyen kalapáccsal ámokfutó férfi

A 112Press információja szerint a győri gyermekgyilkosságot az a H. G. követte el, aki 2016-ban kalapáccsal támadt alvó feleségére Szombathelyen. A férfi nemrégiben szabadult, a gyermekek láthatáson voltak győri otthonában. A három gyermekből kettőt megölt, majd magával is végzett.

Frissítés: újabb információk ebben a cikkünkben olvashatók a gyermekgyilkosságról.

Két gyermek és az apjuk holttestét találták meg ma Győrben, egy lakásban, ahol egy harmadik gyermek is tartózkodott. A 112Press információja szerint a kisgyermek az ablakon keresztül beszélt a hozzájuk érkezőkkel és elmondta, hogy testvérei nem ébrednek fel és az arcukon valami piros van.

Fotó: Győr-MSMRFK

A rendőrségi közlemény szerint: "Lakossági bejelentés alapján vizsgáltak át egy győri lakást a járőrök 2019. december 15-én 14 óra 50 perckor. Az egyenruhások az ingatlanban két gyermek holttestét találták meg. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján halálukat édesapjuk okozta, aki a bűncselekményt követően önkezével vetett véget életének. Holttestére a rendőrök egy másik helyiségben találtak rá. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást."

H.G. a Szombathelyi Törvényszék folyosóján 2016-ban Fotó: 112Press

A 112Press videója a férfi korábbi bűncselekményével kapcsolatban:
 

Ahogyan arról 2017-ben beszámoltunk H.G. alkoholizálása miatt egyre gyakoribbak lettek a veszekedések a családban,  amiből a három kiskorú gyermek sem maradt ki. 2016. májusában a férj egy kalapáccsal lépett alvó feleségéhez és többször a fejére sújtott vele, úgy hogy a szerszám nyele is eltörött. Közben csitította az asszonyt, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek. A  bíróság a  férfit 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, jó magaviselete miatt néhány hónapja szabadult és Győrbe költözött. A gyerekektől nem tiltották el, úgy tudjuk, most voltak nála először azóta, amióta kiszabadult.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.