Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2017. december 07.

Ítélet született a kalapácsos ügyben - 5 évet kapott a feleségére támadó férfi

Tudatzavaros állapotban próbálta meg elvenni felesége életét H.G., öt év fegyházra ítélte a bíróság.

Frissítés:

A Vas Megyei Főügyészség H.G.-t 1 rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta.

A vádlott a cselekményt beszűkült tudatállapotban (tudatzavarban) követte el, amely beszámítási képességét súlyos fokban korlátozta.

A bíróság a vádirati minősítéssel egyezően állapított meg a vádlott bűnösségét, 5 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezés esetleges bejelentésére az ügyész három napot tartott fenn, a vádlott és védője tudomásul vette a döntést.

 

Korábban írtuk:

Ne kiabálj, mert felébrednek a gyerekek! - folytatódik a kalapácsos emberölési kísérlet tárgyalása

A férj alkoholizálása miatt egyre gyakoribbak lettek a veszekedések a családban,  amiből a három kiskorú gyermek sem maradt ki. Tavaly májusban a férj egy kalapáccsal lépett alvó feleségéhez és többször a fejére sújtott vele, úgy hogy a szerszám nyele is eltörött. Közben csitította az asszonyt, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek...

A Szombathelyi Törvényszék -dr. Varga Roland tanácsa december hetedikén folytatja a tárgyalást H. G büntetőügyében.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat egy rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott a feleségét 2007-ben ismerte meg, majd 2008. decemberében összeházasodtak. A vádlott 2013-tól rendszeresen italozni kezdett.

A vádlott és a sértett között gyakoriak lettek a veszekedések, amelyeknek a kiskorú gyermekek is szem- és fültanúi voltak. A
sértett 2015 novemberében megismerkedett egy férfival, akivel egyre szorosabbra fűzte a kapcsolatát, és ezt elmondta a vádlottnak is.

 

 

2016. május 8-án este a vádlott miután a gyermekek és a sértett is lefeküdt aludni, kiment az erkélyre az ott lévő kalapácsért, hogy azzal megölje a feleségét, majd többször fejbe ütötte az alvó sértettet. Az első ütés a sértett halántékát érte, ettől felébredt, és sikoltozni kezdett. A vádlott mondta a feleségének, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek. Ezután a vádlott még 3-5 alkalommal fejbe ütötte kalapáccsal, közben a sértett a kezeit maga elé tartva védekezett. Az ütésektől a sértett megszédült, és a padlóra került.

Miután a kalapács nyele eltörött, a vádlott egy papírvágó szikét vett magához, hogy elvágja a felesége torkát. A sértett a földön csúszva megpróbált egy gázsprayt magához venni. A vádlott lefogta a sértettet és többször megvágta az arcát, torkát, mellkasát.

A sértett védekezése miatt kiesett a kezéből a tapétavágó, ezért a vádlott a konyhából magához vett egy 9.5 cm pengehosszúságú kést és mellkason valamint hasba szúrta a feleségét. A sértettnek a kitartó védekezése miatt sikerült kicsúsznia a vádlott szorításából, kimenekült a lakásból, majd becsengetett az  egyik szomszédhoz segítséget kérni, majd összeesett.

A vádlott sikertelenül öngyilkos akart lenni, majd elmenekült és a 2016. május 12-i elfogásáig Szombathelyen bujkált. A bíróság a 2017. szeptember 26. napján tartott tárgyaláson 3 szakértőt és 1 tanút hallgatott meg, majd a bizonyítási indítványok és a hivatali elfoglaltságuk miatt meg nem jelent szakértők távolmaradása miatt a tárgyalást 2017. december 7-ére elnapolta.

Előzetesbe került a kalapácsos támadó - helyszíni képekkel




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.