Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. június 25.

Vádat emeltek a sárváron autókat felgyújtó ukrán férfi ellen

A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő ukrán férfival szemben, aki 2020. december 17-én éjjel ittasan autókat gyújtott fel Sárváron.

Az esetről a 112Press számolt be elsőként a helyszínről. A vérnyomon haladva mi is megtaláltuk a vendégmunkás szálláshelyét.

A vádirat szerint a férfi a Vas megyei városban először egy autószerelő műhely előtt parkoló autót gyújtott fel ittasan. A személygépkocsi teljesen kiégett.

A rongálással okozott kár 167.000 Ft, amely nem térült meg.

Véletlenszerűen kiválasztott autókat gyújtott fel az ukrán vendégmunkás

Három óra múlva a férfi egy másik utcában parkoló autót is felgyújtott, amiben 790.000 Ft rongálási kár keletkezett. A tűz átterjedt a felgyújtott autó melletti gépkocsira is. Ebben az autóban 185.000 Ft kár keletkezett.

Véletlenszerűen kiválasztott autókat gyújtott fel az ukrán vendégmunkás

A vádlott cselekménye miatt előre fel nem becsülhető vagyontárgyak, így a parkolóban álló 11 darab személygépkocsi is veszélybe került.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette mellett rongálás vétségével és garázdaság vétségével vádolja az ukrán férfit és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.