Szerző: Vas MRFK 2020. november 20.

Lengyel rendszámú autóban csempészett pakisztáni és indiai utasokat egy ukrán férfi Szentgotthárdnál

A rendőrök Szentgotthárdon ellenőrizték a gépkocsit csütörtökön este. A sofőrt őrizetbe vették, az utasokat visszaviszik a biztonsági határzárhoz.

A Szentgotthárdon elfogott ukrán embercsempész utasai

A Vas megyei rendőrök 2020. november 19-én, 20 óra 40 perckor Szentgotthárdon ellenőriztek egy lengyel rendszámú gépkocsit, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban négy személy utazott, akik közül hárman pakisztáni, egy fő indiai állampolgárnak vallotta magát. A rendőri intézkedés során magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az ukrán embercsempész lengyel rendszámú autója Szentgotthárdon

Az egyenruhások a férfiakat a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították és a négy utast a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.  

A Szentgotthárdon elfogott ukrán embercsempész utasai

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Három nap alatt elítélték a Szombathelyen elfogott szír embercsempészt

November 10.-én részletesen beszámoltunk egy embercsempész elfogásáról. A férfi autóját Szombathely határában vették körbe rendőrautók. A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a szír sofőrt, akit jogerősen 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 4 évre kiutasított az ország területéről, továbbá elrendelte az elkobzását az elkövetéshez használt gépkocsinak.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.