Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2021. április 11.

Vádemelési javaslat az ittas ukrán kamionsofőrrel szemben - Csepregen okozott balesetet, elhajtott a helyszínről

A többszörösen szabálytalan, majd balesetet okozó és a helyszínről elhajtó kamionsofőrt egy közeli településen sikerült feltartóztatni. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát és az aktákat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

A baleset körülményeiről korábban már beszámoltunk. A 24 tonnás jármű Csepregen áthajtott egy 16 tonnás súlykorlátozással ellátott hídon, majd érintőlegesen ütközött egy jelzőtáblával. Ezután kidöntött egy lámpaoszlopot, majd elhajtott a helyszínről.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság mai közleménye alapján egy ukrán állampolgárságú férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel anyagi káros közlekedési baleset okozott 2021. február 13-án, Csepregen, a Széchenyi téren, majd elhajtott a helyszínről. A rendőrök a 32 éves járművezetőt Vasasszonyfán igazoltatták, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították.

Oszlopot döntött Csepregen az ittas ukrán kamionsofőr, majd elhajtott a helyszínről

Az ukrán sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.