Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2018. november 05.

Ittas ukrán munkás törte össze a főnökétől lopott autót - elhajtott a baleset helyszínéről

A 18 éves, vezetői engedély nélküli ittas ukrán férfinek vezetni támadt kedve, ezért ellopta a munkaadója gépkocsiját, amivel kidöntött egy villanyoszlopot, de ez nem szegte kedvét és tovább hajtott.

A fiatal tolvaj sem rutinnal, sem vezetői engedéllyel nem rendelkezett (Fotó: Veszprém MRFK)

A nyomozás adatai alapján egy 18 éves ukrán férfi 2018. október 28-án este egy Tapolcához közeli településről elvitte munkaadója gépkocsiját annak tudta és beleegyezése nélkül. Haladása során a férfi Tapolca belterületén a tehergépkocsival a menetirány szerinti jobb oldali útpadkának hajtott, majd kidöntött egy villanyoszlopot és elhajtott a helyszínről. A sofőrt a rendőrök Zalahaláp belterületén igazoltatták, majd vele szemben alkohoszondás vizsgálatot végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. A járőrök az intézkedés során megállapították azt is, hogy a járművezető nem rendelkezik jogosítvánnyal sem.

Jó hír, hogy előkerült a cégautó, rossz hír, hogy hogyan (Fotó: Veszprém MRFK)

A rendőrök a férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Az ifjú vendégmunkás maradandó nyomokat hagyott a cégautón

A rendőrök az engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési feljelentéssel éltek a 18 éves férfival szemben.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.