Barion Pixel
Szerző: TM 2019. január 20.

Múltidéző: Szombathelyi panoráma 89 év elteltével

Egy ügyvédi iroda falán fedeztük fel az 1930-ban készült panorámafelvételt Szombathely városáról. A felvételt másnap "újraalkottuk", hogy megmutathassuk, mennyit változott a város 89 év alatt. A képet nagyobb felbontásban is elérhetővé tesszük.

Nem titok, hogy kedveljük a múlt évszázadban Vas megyében készült fényképeket és nem csak azokat, amelyek portálunk profiljába vágnak. Így aztán örömmel böngésztük azt a régi panorámaképet is, ami a felirata alapján Szombathely városát örökítette meg 1930-ban. Engedéllyel le is fényképeztük a 89 évvel ezelőtt készült képet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkeressük, honnan készült a fotó és készítsünk egy hasonló képet, összehasonlításképpen.

A víztoronyból készült a szombathelyi panorámakép, 1930-ban

Az eredeti fénykép készítésének helyét nem volt nehéz kitalálni, a jelenlegi KRESZ-parkban álló víztorony szolgált az általunk egyelőre még nem ismert fényképész "állványául". Az a fotó ugyan nyáron készült, de nem tudtunk addig várni, így másnap el is készült a saját panorámaképünk, majdnem azonos szögből.

Szombathelyi panoráma 1930-ban és 2019-ben - Összeállítás, 2019-es fotó: Tánczos Mihály)

Nyáron már pontosabb helyről készül az újabb kép, de a mostani panorámafelvétel is remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy összahasonlítsuk, mennyit változott Szombathely megörökített része 89 év alatt.

A különbségek felkutatásához jó szórakozást kívánunk. A két panorámaképből összegyúrt fotónk nagyobb felbontásban innen tölthető le.

Ebből a toronyból készült az 1930-as panorámakép a városról


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.