2016. december 02.

Múltidéző: Háborús menekültek és új rendőrkapitány

Új államrendőr-kapitány került Szombathelyre, a szentgotthárdi szolgabíró betegszabadságon van. Az Adria térségéből több száz menekült érkezett a vármegyébe.

Változások a rendőrségnél.

Terstyánszky István, a belügyminisztertől legutóbb Szombathelyre hozott államrendőr-kapitány szolgálattételre jelentkezett. A Miskolcra helyezett dr. Albert István fogalmazót pedig felmentették szombathelyi szolgálatától. –

Szimpatikus és agilis rendőrtisztet veszit a kapitányság dr. Albert István távozásával, aki gyerekkora óta Szombathelyen tartózkodott és közszeretetet érdemelt ki nálunk. Remélhetőleg még viszontlátjuk hivatalos minőségben is.

Betegszabadságon.
Dr. Olajos József szentgotthárdi szoilgabiró szembajának gyógyitására betegszabadságon van.

Napi hirek

Jótékonyság a menekültekkel

A világháboru hullámverései hozzánk is eljutnak. A békés vasmegyei földön a harctér nagy sakkhuzásai után meg-megjelennek a menekültek. Igy most az Adria mentéről internáltakból jutott több száz a vármegyének. –

Szombathelyen is van egy sereg hajlékából kimozditott család, a melyeknek egy része Kámon-Ujtelepen lakik. Itt a lesvári vendéglős mutatott jó példát a menekültekkel való emberséges bánás-módra. A sok apró gyermeket, asszonynépséget a korcsmárosné látta el tejjel, kenyérre és vigasztaló szóval, este pedig maga a korcsmáros vitte számukra a derékaljnak való szalmát. Példája hirdeti, hogy szeretettel bánjunk azokkal, akik nálunknál sokkal érzékenyebben tapasztalják, mi az a háboru.

Jótékonyság a menekültekkel

Jótékonyság a menekültekkel

Hirdetés (X)

 

Pemetefű cukorka

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.