Barion Pixel
2016. november 27.

Múltidéző: házasságszédelgés, hódító ruha és gyilkosság vasvillával

Kukoricaszár miatt ütötte agyon unokaöccsét egy férfi a niczki határban egy vasvillával, a megcsalt, átvert termetes szakácsnő bosszújához a rendőrséghez fordult. Hirsh Samu Utóda cég ruhájában hódított K.I. úrhölgy a bálban.

Tanulság a mamáknak!

Érdekes, K. I. urhölgy, ki egyszerü selyem-batiszt ruhában jelent meg a bálban, ezt követőleg jegyese lett, barátnője imádójának, ki tetszését egyszerüségével érte el, nem csekély bosszuságára barátnője édesanyjának, ki büszkélkedve hivatkozott a Bécsből rendelt és készült selyemruhára, mégis K.I. urhölgy aratta a babért. Tudomására jutott a Bécsből rendel mamának, hogy a hódító fehér batiszt ruha, Hirsch Samu Utóda cégtől való és megfogadta, hogy szükségletét ezentul ő is ottan fogja beszerezni. Fehér selyem- batiszt egy méter 45 kr. Menyasszonyi kelengyék célszerűen összeállíthatók.  

Tanulság a mamáknak!

A megcsalt nő bosszuja

Hétfőn este sirva panaszolta Kovács Erzsi szakácsnő a renőrségnél, hogy kedvese hütlen lett hozzá. A változhatatlanba talán belenyugodott volna, csak az volt a baj, hogy az udvarló, házasság igérés ürügye alatt kicsalta a leány 60 korona készpénzét. Ezt jobban fájlalta a jól megtermett szakácsnő, mint a hütlen szeretőt. Panaszával a rendőrségnél nem ért célt, mert a házasságszédelgő lovag időközben Körmendre költözködött, ahol Kovács Erzsi a járásbiróságnál megtette a fiatalember ellen a följelentést.

A megcsalt nő bosszúja

Emberhalál a kukoriczaszár miatt.

Kutasy János gazdaember a niczki határban dolgozott több falubelijével s a közelben lévő kukoricza kóróból tüzet élesztettek, s ennek tüzénél melegedtek. A kukoricza kóró Kutasy unokaöccsének, Tóth János cselédember tulajdonát képezte, ki azt gazdájától kapta. Véletlenül Kutasy abban az időben hozott Tóth portékájából, mikor az arra haladt. Következetesen, mint unokaöccshöz illik, ezen összevesztek, s később ölre mentek, s amikor Kutasy Tóthot eleresztette, az felkapta a lábainál heverő vasvillát és azzal főbe sujtotta unokabátyját, hogy az menten összeesett, s még aznap megtért őseihez. A gyilkost elfogták és átadták a sárvári kir. járásbiróságnak.

Emberhalál kukoriczaszár miatt

Hirdetés (X)

Klythia púder

Masszírozó, tyúkszemvágó hirdetés

Fügekávé

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.