Barion Pixel
2016. december 03.

Múltidéző: bronzkori lelet, álhír a főispánról és letartóztattak egy bárót

A Sárosmegyei főispánról azt írta egy újság, hogy olyan beteg, hogy lemond tisztségéről. Scott báró Szombathelyen szórta a pénzt és bajba keveredett. Egy ügyvéd szőlőjében bronzkori urnákra találtak.

Bárdossy Jenő

sárosmegyei főispánról az irta az egyik helybeli lap, hogy tekintettel megrongált egészségi állapotára, – lemondott a főispánságról. Mint a legilletékesebb helyről értesültünk, a lemondás hire teljesen valótlan és a főispán a legjobb egészségben vezeti tovább Sárosvármegye ügyeit.

Bárdossy Jenő

Letartóztatott báró.

A télen történt, hogy egy báró Scotti nevezetü fiatalember tünt fel Szombathelyen, rengeteg költekezést engedve meg magának néhány ezer forintnyi örökségéből, amit azonban a fáma természetesen milliós összeggé növesztett. A fiatal bárónak kelletlen inczidense történt Németh Károly volt kávéssal. Az affér, melyben egy pofon jutott ki a bárónak, kinek védelmezői, a czigányok pedig Németh Károlyt verték el, hosszas tárgyalások után párbajra vezetett volna, de a vitézi mérkőzést a rendőrség megakadályozta. A vérengző szándékkal impregnált feleket a járásbiróság 1 –1 napi állami fogházra itélte, miben a daliák megnyugodtak. Scotti báró időközben nyakára lépve utolsó fillérjének, eltünt Szombathelyről és állitólag, mint dijnok müködött valamelyik postahivatalnál. A büntetésről azonban nem vett tudomást és nem jelentkezett annak letöltésére. A szombathelyi kir. ügyészség végre is elrendelte körözését és a báró urat Losonczon elfogták. Most várja, hogy az igazságügy-miniszter döntsön sorsa felett és beeszkortáltassa valamelyik államfogházba.

Letartóztatott báró

Bronzkori lelet.

Érdekes leletre bukkantak a napokban dr. Balassa Jenő kisczelli ügyvédnek sárhegyi szőlőjében. A munkások a szőlő forgatása közben egy bronzkorszakbeli urnatemetőre akadtak s eddig néhány teljesen ép cserépurnát ástak ki, elégetett csontmaradványokkal. – Napfényre került ezen kivül több bronzkés és törött fibula. Dr. Balassa Jenő a leleteket átengedte a vasvármegyei kulturegyletnek, egyben pedig meghivta annak titákárát, Kárpáti Kelemen tanárt, ki e hó 9-én néhány napra terjed kutatást fog végezni a szőlőben. Remélhető, hogy kutatás közben még sok érdekes régiség fog a föld alól előkerülni.

Bronzkori lelet

Hirdetés (X)

Ügyes utazók

Stowasser J.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.