2015. december 11.

Múltidéző: A Járási Egészségvédelmi Szolgálat járműve

Olvasónk, Sinkovits Tibor küldött egy remek képet nagymamájáról, Sinkovics Emilnéről, aki itt még fiatalon látható a Járási Egészségvédelmi Szolgálat körmendi járműve előtt.

Sinkovics Emilné Vörös Irén a Járási Egészségvédelmi Szolgálat körmendi járműve előtt

 

A kép készítésének időpontja nem ismert, valamikor az '50-es évek elejére tennénk. Vörös Irén dolgozott Budapesten is, a Vöröskeresztnél - ez volt az első munkahelye-, később pedig önkéntesként segített az akkor már közigazgatásban dolgozó asszony. A fotó feltehetőleg Körmenden készült.

Elismerés a Magyar Vöröskereszttől

Irén néni unokája, Sinkovits Tibor büszkén mutatta meg nekünk a képeket. Azt már mi tesszük hozzá, hogy az alma nem esett messze a fájától, hiszen az unokával rendszeresen találkozunk motoros közlekedésbiztonsági programokon, amiknek ő az egyik fő szervezője, mellette polgárőr és támogatója  a mentésügynek is.

Hasonló, múlt századi képeket örömmel fogadunk olvasóinktól, ha azok valamilyen módon kapcsolódnak a mentőkhöz, rendőrséghez, tűzoltósághoz, honvédséghez, határőrséghez, vagy akár a munkásőrséghez is. Kérjük, néhány mondatban írják meg azt, amit a képről és az azon szereplőkről tudnak!

 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.