Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. január 07.

Opel által elütött szarvas tört össze egy Citroent Káldnál, a 84-es főúton

A nyugdíjas férfi észrevette az erdőből kirohanó szarvast és lassított a vad előtt. A szemből érkező azonban elütötte és a vad visszarepült az álló autóra.

A szarvas a helyszínen kimúlt - Káld, 84-es főút

Személyi sérülés nélküli baleset történt Káld közelében, Farkaserdőnél. Szombaton több napos nagyvad-ritkító vadászatra figyelmeztettük a 84-es főúton közlekedőket, azonban információnk szerint ma nem volt hajtóvadászat ezen a szakaszon.

A szarvas a helyszínen elpusztult - 84-es főút, Farkaserdő

A Citroent vezető Nemes István a 112Press kérdésére elmondta, hogy karácsonyra kaptak a gyermekeiktől egy zalakarosi üdülést, onnan tartottak hazafelé a feleségével, amikor Káld közelében a sofőr észrevette, hogy egy szarvas rohan az út felé az erdőben.

Az Opel vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést a szarvassal Káld közelében

-Láttam a vadveszélyre figyelmeztető táblát és nem hajtottam gyorsan. A szarvas előtt fékeztem, a vad átrohant az autó előtt, de a szemből érkező Opel elütötte. A vad a levegőbe repült és rázuhant az autómra - mutatta keserűen a nyugdíjas, akinek nincs Casco a gépjárművén. - Kinyílt a légzsák, sérült a kocsi eleje, biztosan nem kevés pénz a javítása, de hiába vagyok teljesen vétlen a balesetben, senki nem bíztat semmi jóval. A teljes kárt fizethetem. Az elpusztult szarvast a vadászok elvitték. De ez így nagyon nem jó. Hogyan fogam kifizetni a javítást a kevés nyugdíjamból? Teljesen vétlen és szabályos voltam.

DSC_5811

-A baleset után az erdőből favágók szaladtak ki az ütközés hangjára. Ők mondták, hogy egy kb. 50 egyedből álló rudli rohant el mellettük, ebből vált ki az a szarvas, ami kiszaladt az autónk elé.

Az Opel ütötte el először a szarvast

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt rendőri irányítás mellett, egy sávon haladhatott a forgalom az érintett szakaszon.

Elgázolt szarvas teteme a 84-es főúton, Káld Farkaserdőnél

 

DSC_5805

A Citroen vezetője hiába fékezett le a rohanó szarvas előtt, a szemből érkező Opelről visszapattant a vad

Vadbaleset Káld Farkaserdőnél, a 84-es főúton


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.