Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. szeptember 15.

Kiütötte a szarvas a Seat sofőrjét - 320 méter után csapódott fának az autó

A szemből érkezők ki tudták kerülni az irányítás nélkül haladó, véres tetejű roncsot, mielőtt az lehajtott a töltésen és fának ütközött a 86-os főúton, Kisunyom és Kisrádóc között.

Szombathely felé tartott egy Seat személyautó a 86-os főúton vasárnap délelőtt, amikor az autó elé egy szarvasbika ugrott. Az autó vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet. A kétmázsás állat a vezető oldalán betörte a szélvédőt és eldeformálta a tetőt úgy, hogy a sofőr egy nagy ütést kapott a fejére és elvesztette az eszméletét.
 

 

Az autó ezután másodpercekig irányítás nélkül haladt tovább a 86-os főúton. Úgy tudjuk, hogy a szemből érkezők észlelték a veszélyt és félre tudták kormányozni autóikat a szemmel láthatóan sérült autó elől, ami 320 méter megtétele után letért az útról, majd a töltésen lerobogva fának ütközött.
 
DSC_3193
 
A balesetben az autót vezető férfi és felesége könnyű sérülést szenvedett, a hátsó ülésen bekötve utazó kutya nem sérült meg és el sem tudott szaladni ijedtében. A két felnőtt is használta a biztonsági övét, a mellkasuk fájt is a baleset után, az öv azonban az ülésben tartotta az utasokat mindkét ütközésnél.
 
DSC_3217
 
A szarvas az ütközés pillanatában kimúlt, belső szervei szétszóródtak az úton és a töltésen. Bár a vért és a látható belsőségeket kitakartuk a fotókon, azért így is látható, milyen kép fogadta a forgalmas főúton közlekedőket.
 
DSC_3197
 
Holnap lesz a születésnapja
 
Az autót vezető férfiről megtudtuk, hogy holnap lesz a születésnapja, így könnyen meg tudja jegyezni majd a második születésnapjának dátumát is. A családban már több vadbaleset történt, egy autó úgy rongálódott meg komolyabban, hogy állt, miközben három szarvas nekiszaladt oldalról.
 
DSC_3191
 
Ez utóbbi példa is jól jelzi, hogy a vadbalesetek sokszor kivédhetetlenek, nincs olyan sebesség, amivel el lehetne kerülni egy megriasztott vaddal való ütközést. Éppen ezért nem az az igazi megoldás, hogy vadveszély táblákkal szórják meg Vas megye útjait, baleset esetén pedig mindenki sajnálkozva széttárja a kezét. Az autós - ha nincs Casco a járművön - magára marad a kárával, azt senki nem téríti meg neki és még örülhet, ha nem perelik be az értékes vad elpusztításáért. Ha van Casco, akkor sem jön ki jól a tulajdonos, de a kára nagyobb része megtérül.
 
DSC_3201

Az elmúlt hetek, hónapok komoly vadbaleseteit látva szükség lenne beavatkozásra a kiemelten vadveszélyes területeken, amin nem a vadállomány kiirtását értjük. Az állatok élettere egyre szűkül és gyakran nappal is történnek számukra riasztó dolgok, ami miatt kirohannak az úttestre. A vadháló kerítés hasznos fejlesztés lenne a vadban gazdag vasi erdőknél, természetesen vadátjáróval együtt. Ez sok pénzbe kerül ugyan, de az autósoknak és a vadaknak is nagyobb biztonságot jelentene. Az M86-os autóúton kevés vadbaleset történt az elmúlt években, köszönhetően a kerítésnek, pedig az autóút több vadveszélyes szakaszt is átszel.

Kiütötte a szarvas a Seat vezetőjét - 320 méter után fának csapódott egy Seat a 86-oson



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.