2019. november 13.

Fák közé csapódott egy Renault - szarvas miatt rántott kormányt a sofőr Egyházasrádócnál

Munkába tartott szerdán hajnalban egy férfi, amikor szarvas rohant az autója elé a 86-os főúton. A Renault vezetője balra rántotta a kormányt, hogy elkerülje a balesetet.

Körmend felől Egyházasrádóc irányába haladt egy Renault személyautó szerdán hajnalban, amikor az autó előtt átrohant egy szarvas.
 
Szarvas miatt rántotta félre a kormányt a sofőr Egyházasrádócnál
 
A járművet vezető fiatalember balra rántotta a kormányt. Az autó áttért a szemközti sávba, majd lerobogott a felázott töltésen és a vizesárkon átpattanva fák közé csapódott, végül az oldalára borulva állt meg. Az autó nem ütközött a szarvassal.
 
Szarvas miatt rántotta félre a kormányt a sofőr Egyházasrádócnálm a 86-os főúton
 
A jármű vezetője ki tudott mászni a Renaultból, a mentők kivizsgálásra szállították kórházba.
 
Szarvas miatt rántotta félre a kormányt a sofőr Egyházasrádócnál
A balesetnek volt szemtanúja, aki megerősítette a nagyvad miatti kormányrántást és ezt igazolják a lehaladási nyomok is. (Van, aki bóbiskolva hosszan halad a padkán, mielőtt árokba borul az autójával és ezután azt mondja, hogy vad ugrott a kocsija elé. A mostani esetnél látszik, hogy hirtelen irányváltoztatás után történt a baleset.)
 
Szarvas miatt rántotta félre a kormányt a sofőr Egyházasrádócnál
 
Fékezni és elütni
 
Tudjuk, hogy nem hangzik jól, de ilyen esetekben statisztikailag is a legcélravezetőbb vészfékezni és a sávban tartani az autót akkor is, ha a vaddal való ütközés elkerülhetetlen. A néhány mázsás szarvas teste ugyan komoly roncsolódást okoz a járműben, de ez még mindig szerencsésebb, mint masszív fával, betonáteresszel, vagy szemből érkező, akár több tonnás járművel ütközni.
 
Szarvas miatt rántotta félre a kormányt a sofőr Egyházasrádócnál
 
Minden esetre érvényes jótanács itt sincs, hiszen vannak pozitív és negatív példák is, de összességében lényegesen jobban jártak azok, akik nem rántották félre a kormányt.
 
Szarvas miatt rántotta félre a kormányt a Renault sofőrje Egyházasrádócnál

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.