Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. július 25.

Jogerősen két év letöltendő a sárga taxis magyar embercsempésznek

Két fővárosi taxis is lebukott rövid időn belül júniusban Vas megyében, amint szír menekülteket szállítottak az osztrák határhoz. Egyikőjüket már jogerősen elítélték. Bebizonyosodott, hogy nem utasok szálltak be hozzá, hanem tudta, kiket szállít 170 ezer forintnak megfelelő euróért.

A taxis elfogásokról a 112Press részletesen beszámolt. Több olvasónkban is felmerült, hogy mi van akkor, ha a taxi vezetője nem is tudta, kiket szállít, illetve nem is tagadhatta volna meg a fuvart, ha külföldiek erre kérik, hiszen nem igazoltathatja őket. Az alábbi ügyészségi közleményből azonban kiderül, hogy nem beülő utasokat szállított és nem a taxióra alapján fizettek volna a kuncsaftok.
 
A Szombathelyi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki három szír állampolgárt szállított a gépkocsijával 2021. június 4-én Szombathely közelében a 87. számú főúton, amikor közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták az utasaival együtt.
 
 

A vád szerint a vádlott előzetesen megállapodott egy ismeretlen személlyel abban, hogy 500 euró ellenében olyan embereket szállít a magyar-osztrák határ közelébe, akik a jogszabályi rendelkezések megszegésével jutottak be  Magyarország területére.

Jogerősen két év letöltendő a sárga taxis magyar embercsempésznek

 
A vádlott a megbízójától kapott utasításokat követve Dunaföldvár térségébe ment 2021. június 4-én reggel, ahol felvett három, Magyarország területén engedély és útiokmány nélkül tartózkodó szír állampolgárt a 6-os út mellett egy erdős részen.
 
A vádlott ezt követően a megbízója által meghatározott útvonalon szállította a szír állampolgárokat, úticéljuk Kőszeg térsége volt.
 
A Renault taxiban három szír menekült utazott, akik illegálisan tartózkodtak hazánkban
 
A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, két évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, valamint egy évre eltiltott a közúti járművezetéstől.
 

Az ítélet jogerős.

 - Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.