Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. december 21.

Defektet kapott az embercsempész autója Gércénél - 14 migráns indult gyalog tovább a határ felé

A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze vasárnap indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását, akit a sárvári rendőrjárőrök Vas megyében, Gérce község közelében 2020. december 18. napján a 84-es főúton értek tetten, miközben összesen tizennégy – szír és iraki – migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

Az embercsempész elfogásáról az eset napján besztámoltunk.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az általa vezetett kisteherautóba a tizennégy migránst, a román-magyar határ magyar oldalán vette fel azért, hogy az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, okmányok nélküli külföldi állampolgárokat Magyarországon keresztül szállítsa és őket illegálisan Ausztriába juttassa.

Szerb embercsempészt fogtak el a rendőrök Gérce közelében

A  84-es főúton a kisteherautóból kiszálló migránsokat észlelő magyar férfi tett bejelentést a 112-re arról, hogy egy német rendszámú dobozos furgonból többen kiszálltak és gyalogosan Gérce fele indultak.

A sárvári rendőrök az állampolgári bejelentés alapján a Gérce közelében defektet kapott kisteherautó vezetőjét 2020. december 18. napján a délutáni órákban a tizennégy migránssal együtt elfogták.

Defektes jármű miatt indultak gyalog a migránsok a 84-es főút mellett, Gércénél

A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, a migránsokat idegenrendészeti eljárás alá vonták.

Az ügyeletes ügyész az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Defektes jármű miatt indultak gyalog a migránsok a 84-es főút mellett, Gércénél

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.
 

Korábbi elfogások Szombathely határában

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.